Hyppää sisältöön

Radion sinfoniaorkesterille maailmanmainetta – Bartók-levytykselle myönnettiin arvostettu Gramophone-palkinto

Palkitulla levyllä RSO:ta johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina soittaa viulisti Christian Tetzlaff.

kulttuurivieras Hannu Lintu, Musiikkitalo, 2017
Radion sinfoniaorkesteri, joht. Hannu Lintu. Sol. Christian Tetzlaff, viulu. - Béla Bartók: Viulukonsertot nro 2 ja 1. Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 4. - Toimittajana Janne Koskinen.

Radion sinfoniaorkesterin, ylikapellimestari Hannu Linnun ja saksalaisviulisti Christian Tetzlaffin yhteistyönä syntynyt Béla Bartókin viulukonserttojen levytys on saanut merkittävän, brittiläisen Gramophone-lehden äänitepalkinnon.

Suomalaisen levy-yhtiön Ondinen julkaisema levytys palkittiin parhaana konserttotaltiointien sarjassa.

Lintu ja RSO olivat ehdolla myös orkesterimusiikin sarjassa. Sibeliuksen orkesteriteoksia ja Aulis Sallisen orkestroimia lauluja sisältävällä levyllä solistina laulaa mezzosopraano Anne Sofie von Otter.

Nykymusiikin sarjassa ehdolla oli levy, jolla Göteborgin sinfoniaorkesteria johtaa John Storgårds.

Edellisen kerran RSO sai Gramophonen Magnus Lindbergin klarinettikonserton levytyksestä Ondinelle 2006.

Gramophone-lehti on jakanut palkintoja vuodesta 1977. Raadissa on toimittajia, kriitikoita ja musiikkialan kansainvälisiä vaikuttajia.

Lisää levytyksiä luvassa

RSO jatkaa menestyksekästä yhteistyötä Ondinen kanssa. Alkavalla kaudella levylle päätyvät viimeiset teokset Witold Lutoslawskin kokonaislevytykseen. Alkunsa saa projekti, jossa Olli Mustonen tulkitsee levyille Bartókin pianokonsertot.

Orkesteri äänittää Ondinelle lisäksi Bernd Alois Zimmermannin orkesterimusiikkia ja Joonas Kokkosen Requiemin.

Ludwig van Beethovenin pianokonsertot RSO taltioi pianisti Stephen Houghin kanssa Hyperion-levymerkille. Sebastian Fagerlundin orkesteriteosten levytyksen julkaisee BIS.

RSO, Hannu Lintu ja Christian Tetzlaff esittivät palkitut konsertot Helsingin Musiikkitalossa 18. lokakuuta 2017. Konsertin voi kuunnella Yle Areenassa tai klikkaamalla jutun pääkuvaa.

.
.