Kuhmon puukoulu Arkkitehtuurin Finlandian finaalissa

Raati kehuu Tuupalan koulua kauniiksi esimerkiksi käyttörakentamisesta, joka tarjoaa toimivat puitteet lapsille ja opettajille.

Kuhmo
Kuhmon puukoulu rakennus ulkoa
Kuhmon puukoulun on suunnitellut arkkitehti Antti Karsikas.Ville-Pekka Ikola

Arkkitehti Antti Karsikas on tyytyväinen, että Kuhmon Tuupalan puukoulu on raivannut tiensä arkkitehtuurin Finlandian finaaliin asti.

– Saimme tosi hyvää palautetta oppilailta ja opettajilta, erityisesti sisäilma koettiin hyväksi. Olemme todella kovassa seurassa tässä kilpailussa, sanoo Karsikas.

Kuhmon puukoulu on ainut finalisti pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Muut vuoden 2018 finalistit ovat Amos Rex -taidemuseo, Lallukan taiteilijakoti, Tiedekulma ja Uusi lastensairaala, jotka kaikki sijaitsevat Helsingissä.

Esiraadin mielestä koulu on kaunis esimerkki käyttörakentamisesta, joka tarjoaa toimivat puitteet lasten ja opettajien arkeen.

Raadin mukaan Tuupalan puukoulu on muistutus siitä, että inspiroivaa ja kokonaisvaltaisesti terveellistä elinympäristöä on mahdollista rakentaa myös hankkeissa, joiden käytössä ei ole erityisen mittavia taloudellisia resursseja.

– Näin jälkikäteen pidän Tuupalan koulun rakentumista sujuvana. Kuhmon kaupunki ymmärsi arkkitehtuurin arvon ja myös rakentajat sitoutuivat tähän. Se ei ole mitenkään itsestäänselvää, kuvailee Karsikas.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon jo viidettä kertaa. Voittaja julkistetaan 1. lokakuuta.