Hyppää sisältöön

Makuunille ei ole löytynyt jatkajaa – kaikissa liikkeissä alkaa loppuunmyynti

Jos jatkajaa ei lähipäivinä löydy, Makuunin jäljellä olevat 18 videovuokraamoa sulkevat ovensa ensi viikon keskiviikkona.

Makuunin viimeiset vuodet olivat taloudellisesti kivuliaita. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Konkurssiin ajautuneen videofirma Makuunin liiketoiminnalle ei ole tähän mennessä löytynyt jatkajaa, kertoo konkurssipesän edustaja, lakimies Aarni Oksanen asianajotoimisto Magnussonilta.

Konkurssipesä on viime viikolta lähtien käynyt jatkuvasti neuvotteluja Makuunin liiketoiminnasta kiinnostuneiden tahojen kanssa.

– Meillä on ollut useita yhteydenottoja, mutta ne eivät ole edenneet toivotulla tavalla, kertoi konkurssipesän edustaja, lakimies Aarni Oksanen.

Hänen mukaansa neuvottelujen tilanne on muuttunut viime päivinä tiuhaan.

– On osoitettu erilaista kiinnostusta, mutta mitään ei ole tullut kirjallisesti, Oksanen sanoi STT:lle.

Kilpailevan ketjun Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen kertoi viime viikolla, että Filmtown on kiinnostunut Makuunin liikkeistä niissä kaupungeissa, joissa Filmtownia ei ole.

Jos jatkajaa ei lähipäivinä löydy, Makuunin jäljellä olevat 18 videovuokraamoa sulkevat ovensa ensi viikon keskiviikkona, ja ketjun toiminta nykymuodossaan päättyy. Samalla päättyvät myös työt Makuunin noin sadalta työntekijältä.

Talousvaikeuksiin ajautunut Makuuni jätti viime viikon maanantaina konkurssihakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeudelle.

Osassa Makuunin liikkeistä alkoi jo toissapäivänä videoiden ja makeisten loppuunmyynti konkurssipesän omaisuuden realisoimiseksi. Lopuissa liikkeistä loppuunmyynti alkaa huomenna.

Lue lisää:

Makuunin konkurssipesästä voi löytyä rusinoita – kotimainen FilmTown yhtenä etsii ostettavaa

Makuuni hakeutui konkurssiin – Helteinen heinäkuu oli videovuokraamoille tyly