Kaksi Kuopion bussiturman uhreista on edelleen tehohoidossa – kolme potilasta vietiin tänään ambulanssilla jatkohoitoon Ruotsiin

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan tuoduista potilaista 12 on kotiutettu. Seitsemän potilaan hoito jatkuu.

Kuopion bussiturma
Kynttilöitä Kuopion bussionnettomuuden tapahtumapaikalla.
Matti Myller / Yle

Kolme Kuopion linja-auto-onnettomuudessa loukkaantunutta potilasta on lähtenyt tänään ambulanssikyydillä Kuopiosta kohti kotimaataan Ruotsia. Potilaiden hoito jatkuu sairaalassa Ruotsissa.

Kyseessä ovat ensimmäiset ambulanssilla Ruotsiin tehdyt siirtokuljetukset onnettomuuden jälkeen. Kuopion yliopistollisen sairaalan tiedotteen mukaan ambulanssiyksiköt ovat tarvittaessa yhteydessä lääkäriin ja hoito jatkuu ambulanssissa samankaltaisena kuin osastolla.

KYSissä on edelleen hoidossa neljä onnettomuudessa ollutta potilasta. Kaksi heistä on vuodeosastolla ja kaksi teho-osastolla.

Sairaalasta ei kommentoida sitä, mikä on teho-osastolla vielä hoidettavien potilaiden tilanne.

Kaikkiaan sairaalaan tuotiin 19 onnettomuudessa loukkaantunutta. Heistä 12 on kotiutettu aikaisemmin. Kolarissa menehtyi neljä ihmistä.

Kuopion bussiturma tapahtui viime perjantaina, kun linja-auto syöksyi moottoritien liittymästä rautatielle. Linja-auto kuljetti Kalixista Pohjois-Ruotsista Kuopioon matkalla ollutta lauluryhmää.

Poliisi kertoi tänään epäilevänsä kuljettajaa neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta. Rikosnimike on koventunut tutkinnan aikana.

Myös Onnettomuustutkintakeskus tutkii tapaturmaa.