Cheekin taustalta ponnistava Brädi: "Jossain vaiheessa oli pakko irrottautua" – uusi biisi julkaistiin tänään

Tuoreella Joutsenet-kappaleella kuullaan myös Irinaa.

Brädi
Rap-muusikko Brädin sooloura Cheekin jälkeen
Rap-muusikko Brädin sooloura Cheekin jälkeen

Rap-artisti Brädi on julkaissut perjantaina Joutsenet-singlen. Kappaleessa käsitellään rakkautta, sitoutumista ja menettämisen pelkoa. Laulussa kuullaan myös Irinaa.

Aamu-tv:ssä vieraillut Brädi, oikealta nimeltään Kari Härkönen, ei pidä kappaleen aiheita liian vaikeina puhemusiikissa käsiteltäviksi, vaan uskoo tekstin voimaan.

– Olen sitä mieltä, että suomalainen on teksti-ihminen. Silloin jos tekstit koskettavat, niin silloin artistista pidetään. Olen konkreettisesti huomannut, että ne biisit joissa on eniten sydäntä mukana saavat eniten palautetta ja kestävät aikaa.

Joutsenet-kappale on Brädille henkilökohtainen, ja ainekset riipaisevaan rakkauslauluun löytyivät Suomen luonnosta.

– Joutsenista puhutaan, että ne ovat yksiavioisia. Jos ne löytävät kumppanin, niin ne ovat sen kanssa hamaan loppuun asti. Jos kumppani otetaan viereltä pois, niin ne menevät surusta sekaisin, eivätkä koskaan ota uutta kumppania.

Brädi
BrädiMarja Väänänen / Yle

Taustajoukoista esille

Brädi on tullut yleisölle tutuksi myös Cheekin taustajoukoista. Toverusten yhteinen taival hiphopin parissa alkoi jo 90-luvulla Lahdessa.

– Sitä omaa genreä ja tekemistä ajettiin kynsin ja hampain eteenpäin. Hirvittävä tuli meissä silloin paloi. Eihän meillä ollut mitään. Haaveilimme, että olisi mahtavaa, jos pääsisi oikeaan studioon ja saisi oman keikan.

Samalla kun Brädi on kiertänyt Cheekin kanssa, on hän koko ajan tehnyt omaa musiikkiaan ja rakentanut uraa.

– Jossain vaiheessa oli pakko alkaa vähän irrottautua. Se Cheekin tuplaajaleima on kyllä ollut tosi tiukassa. Olen vuosia sitä ravistanut, vaikka tietysti ylpeydellä sitä myös kantanut. Pikku hiljaa Brädi alkaa liihottamaan omilla siivillään.

Brädi iloitsee Cheekin saavuttamasta suuresta menestyksestä. Ystävyksille on kertynyt reippaasti yhteisiä muistoja parinkymmenen vuoden aikana.

– Emme ikinä hurjimmissa kuvitelmissakaan pystyneet ajattelemaan, että tällaiseen suomiräppi päätyy.