Iisalmessa useista petoksista epäilty mies vangittiin – myi esimerkiksi olematonta poronlihaa ja haki lainaa toisen nimissä

Tällä hetkellä miehen tekemäksi epäiltyjä petosjuttuja on tullut poliisin tietoon parisenkymmentä.

Iisalmi
Miehen kädet läppärin näppiksellä. Epäillyt miehet tilasivat tuotteita muun muassa netistä yhteensä 145 000 euron edestä.
AOP

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi petoksista epäillyn 29-vuotiaan iisalmelaismiehen. Poliisin tietoon on tähän mennessä tullut parisenkymmentä miehen tekemäksi epäiltyjä petosjuttuja. Niiden yhteenlaskettu rikoshyöty on yli 30 000 euroa.

Kaikki epäillyt petokset ovat tapahtuneet rikoskomisario Veli Pallosen mukaan tänä vuonna.

– Viimeisimmissä meille ilmoitetuissa tapauksissa on kyse siitä, että mies on myynyt poronlihaa, joka on maksettu etukäteen, mutta jota ostajat eivät ole saaneet.

Pallosen mukaan miehen epäillään myös lainanneen rahaa toisen nimissä ja huijanneen kimppapeleissä. Osa petoksista on poliisin mukaan jäänyt yritysasteelle. Toteutuessaan niidenkin hyöty olisi ollut yli 10 000 euroa, poliisista kerrotaan.

– Hän on hakenut lainaa rahoituslaitoksista toisen henkilön identiteetillä useamman kerran, eli kyse olisi myös identiteettivarkaudesta. Joskus hän on onnistunut, joskus ei.

– Lisäksi hän on jäänyt kimppapeleissä velkaa toiselle. Kyse ei minun käsitykseni mukaan ole netin kautta pelattavasta kimppapelistä vaan tässä on oltu ihan fyysisesti tekemisissä keskenään, Pallonen kertoo.