Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran tuomio rahankeräysrikoksesta aleni hieman hovissa

Hovioikeus katsoi, että väärinkäytetty rahamäärä oli noin 400 000 euroa.

Pirkko Jalovaara
Hovioikeus -teksti lasissa
Tiina Jutila / Yle

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran tuomio rahankeräysrikoksesta aleni hieman Helsingin hovioikeudessa. Jalovaaran tuomio alennettiin seitsemään kuukauteen ehdollista, kun Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta maaliskuussa 2017.

Tuomio aleni hovioikeuden mukaan, koska lupaehtojen vastaisesti käytettyjen varojen määrä oli pienempi, kuin mihin käräjäoikeus oli päätynyt. Käräjäoikeuden laskeman 577 000 euron sijasta hovioikeus katsoi väärinkäytetyn rahamäärän olleen 395 000 euroa.

Tuomio rahakeräysrikoksesta aleni kahdeksasta kuukaudesta seitsemään myös Rukousystävät-yhdistyksessä vastuuasemassa olleen miehen kohdalla.

Mies ja Jalovaara käyttivät hovioikeuden mukaan vuosina 2009–2013 Rukousystävät-yhdistyksen rahankeräyksellä saamia varoja vastoin rahankeräyslupien ehtoja.

Varoja meni oikeuden mukaan muun muassa Jalovaaran palkkoihin. Jalovaaran työ oli esimerkiksi kriisitilanteessa olevien ihmisten kohtaamista. Hän myös vieraili sairaaloissa ja kodeissa. Yhdistys järjesti vuosittain kymmeniä rukoustapahtumia eri puolilla Suomea.

Lue lisää:

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaralle ehdollinen vankeustuomio rahankeräysrikoksesta