1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lähetystöt

Sekavasti käyttäytynyt poliisi tunkeutui Japanin suurlähettilään virka-asunnon alueelle Helsingissä

Poliisin tiedotteen mukaan mies on poliisi, joten asia on siirretty poliisirikostutkintaan. Miestä epäillään törkeästä julkisrauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja pahoinpitelystä.

Japanin suurlähettilään residenssi Helsingissä. Kuva: Irene Stachon / Lehtikuva

Sekavasti käyttäytynyt mies on aiheuttanut poliisioperaation Helsingin Lauttasaaressa ja Kuusisaaressa varhain perjantaiaamuna. Miehen epäillään tunkeutuneen Japanin suurlähettilään virka-asunnon alueelle ja joutuneen käsikähmään suurlähetystön henkilökuntaan kuuluvan työntekijän kanssa.

Poliisi sai ilmoituksen hätäkeskuksen kautta kolmen jälkeen aamuyöllä sekavasti käyttäytyneestä miehestä Lauttasaaresta. Ilmoitus tuli Etelä-Afrikan suurlähetystöstä.

Poliisipartio löysi miehen käyttämän ajoneuvon Japanin suurlähettilään virka-asunnon läheltä Kuusisaaresta. Alueella liikkunut vartija tapasi miehen puolestaan suurlähettilään virka-asunnon edustalla. Miehen käytös oli sekavaa ja hän pyrki sisään suurlähettilään virka-asuntoon.

Mies ja suurlähetystön henkilökuntaan kuuluva työntekijä ajautuivat tilanteessa käsikähmään.

Alueella vartioinut vartija pyysi poliisin apua ja päästi poliisin lähetystön alueelle. Poliisin arvion mukaan kyseessä oli vakava hengen ja terveyden vaara, jonka vuoksi poliisi päätti ryhtyä miehen välittömään kiinniottoon.

Poliisin tiedotteen mukaan rikoksesta epäilty mies on "poliisihenkilö", joten asia on siirretty poliisirikostutkintaan. Miestä epäillään törkeästä julkisrauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja pahoinpitelystä.