Heinävesi ei pääse siirtymään Pohjois-Karjalaan ensi vuoden alussa

Heinäveden muutto Etelä-Savosta Pohjois-Karjalaan sisältyy valtakunnalliseen maakunta- ja sote-uudistukseen, joka on siirtymistään siirtynyt. Nyt Heinävesi yrittää siirtoa vuoden 2020 alusta lukien.

maakuntauudistus
kanavan sulut
Jani Saikko / Yle

Heinäveden kunta ei pääse siirtymään Pohjois-Karjalan maakuntaan vielä ensi vuoden alussa. Syynä on valtakunnallisen maakunta- ja sote-uudistuksen viivästyminen.

Uudistusta koskeva hallituksen esitys lainsäädännön muutoksiin oli tarkoitus tulla voimaan kesäkuussa, mutta muutokset eivät ole vielä valmiita, eivätkä eduskunnassa. Heinäveden siirtyminen Etelä-Savosta Pohjois-Karjalaan on sidottu tähän lakipakettiin.

Heinäveden kunnanhallitus käsittelee maanantaina maakuntajaon muutosehdotusta, jossa kunta hakee liittymistä Pohjois-Karjalaan vuoden 2020 alusta lukien. Mikäli kunta ei hae muutosta, siirtyy liitos todennäköisesti vielä tästäkin vuodella eteenpäin.

Heinävesi toivoo myös, että kuntalaiset voisivat äänestää ensi vuoden huhtikuun eduskuntavaaleissa Savo-Karjalan vaalipiirin ehdokkaita. Tämä tuskin toteutuu, ja heinäveteläiset äänestävät Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.