Kuopion Matkuksen liikenneasema jatkaa toimintaansa uusissa käsissä – edellinen omistaja: "Kyllä on helpottunut olo"

Polttoainejakelu käynnistyy jo syyskuussa. Liikenneasema on ollut tyhjillään vuoden verran.

Kuopio
Bensapumppu ja Matkuksen huoltoasema.
Seppo Tikkanen / Yle

Matkuksen liikenneasema Kuopiossa avautuu jälleen ensi vuoden alkupuolella. Asemaa ryhtyy pyörittämään Juustoportti.

Juustokaupan lisäksi asemalle tulee kahvila-ravintola sekä Pentikin tehtaanmyymälä. Polttoainejakelu käynnistyy jo syyskuussa, siitä vastaa Neste.

Liikenneaseman tilat rakennusliike YIT:ltä on ostanut kuopiolainen kiinteistösijoitusyhtiö Real Investment. Sen omistavat K-Rauta Naumasen yrittäjä Olli Naumanen ja rakennusurakoitsija Markus Pohjonen.

Matkuksen liikenneasema on ollut suljettuna noin vuoden edellisen yrittäjän ajauduttua konkurssiin. Aiemmin rakennuksessa toimi pitkään myös lihakauppa. Muun toiminnan hiljetessä sekin muutti muualle.

– Kyllä on helpottunut olo. Reilut viisi vuotta olemme olleet omistajina ja monenlaisia välivaiheitakin on ollut. Tänä vuonna on sitten ollut kiivaimmat neuvottelut ja lopulta tänään kirjoitimme sijoittajien kanssa kauppakirjat. Nyt saamme Matkuksen uuteen elämään, huokaa YIT:n aluejohtaja Jani Knuuttila.

Uudet omistajat ovat kirjoittaneet kiinteistöstä vuokrasopimuksen Juustoportin kanssa. Juustoportilla on jo ennestään neljä liikenneasemaa. Ne sijaitsevat Ylöjärvellä, Kärsämäellä, Mäntsälässä ja Jalasjärvellä, mistä juustoportti on alun perin lähtöisin.

– Kuopio lasketaan meillä jo kotialueeksi. Kuopiolainen Kasvis-Galleria on kuulunut konserniin jo vajaan kymmenen vuoden ajan, toimitusjohtaja Keski-Kasari sanoo.

– Hienoa, että saamme oman pisteen liikenteellisesti näin hienolle paikalle, hän sanoo.

Iso osa Matkuksen liikenneaseman palveluista meni kiinni elokuussa 2017. Silloinen yrittäjä ajautui talousvaikeuksiin ja riitoihin kiinteistön omistaneen YIT:n kanssa. Asemalle ehti ilmaantua ostaja jo tammikuussa, mutta kaupat kariutuivat keväällä.