Ranskan presidentin kahvituokiosta syntyi someilmiö – Ylen video paljastaa tilanteen todellisen luonteen

Ranskan presidentti Macronin ilme hänen maistettuaan suomalaista kahvia on vauhdittanut sosiaalisen median vitsiniekkoja.

Niinistö vei virkaveljensä Macronin torikahville
Niinistö vei virkaveljensä Macronin torikahville

Presidentti Niinistö vei Ranskan presidentti Macronin eilen torikahveille Kauppatorille Presidentinlinnassa pidetyn lehdistötilaisuuden jälkeen.

Suomessa ensimmäistä kertaa valtiovierailulla ollut Macron kätteli rennosti torimyyjiä, jonka jälkeen presidentit suuntasivat torikahvilaan nauttimaan kahvikupposet.

Tapauksesta julkisuuteen levinneistä kuvista ja Ylen videosta yksi asia kiinnitti erityisesti ihmisten huomiota. Se oli Macronin ilme hänen maistaessaan kahvia.

Kuvat kahvituokiosta herättivät sosiaalisessa mediassa kosolti huvittuneita reaktioita ja tykkäyksiä. Monet kommentoijat kuvittelivat Macronin pitäneen kahvia pahanmakuisena.

Muuan muassa sisäministeriön viestintäasiantuntija Saara Nevala ja Ylen toimittaja Toivo Haimi twiittasivat aiheesta kuvat, jotka lähtivät leviämään laajalti Twitterissä.

Haimi twiittasi kuvan aihetunnisteella saludo. Saludo on tiettävästi yksi halvimpia Suomessa myytävistä kahvimerkeistä.

Nevala twiittasi kuvan, jossa Macron osoittaa sormellaan kahvikuppiaan.

– Kutsutteko te tätä kahviksi, kuvatekstissä lukee ja siihen on linkitetty tasavallan presidentin kanslia.

Presidentin kanslia ei ole kommentoinut Twitterissä kahvittelutuokion yksityiskohtia, mutta se kertoi, että esillä keskusteluissa oli erityisesti Euroopan turvallisuus. Kanslia myös jakoi kuvia tapahtumasta.

Suomalaisten sosiaalisen median vitsiniekkojen lisäksi BuzzFeed-uutisyhtiön johtaja Ryan Broderick twiittasi asiasta perjantaina.

– Macronin ilme maistettuaan suomalaista kahvia on suosikkini ranskalaisesta epätoivosta, Broderick kirjoitti.

Broderickin twiitti tietänee sitä, että suomalaisen kahvin maine saattaa saada maailmalla laajempaa näkyvyyttä.

Kahvi oli Juhla Mokkaa

Helsingin Sanomat haastatteli (siirryt toiseen palveluun) torikahvilan myyjä Erika Niskasta, joka sai kunnian antaa kahvit assistenteille, jotka puolestaan antoivat kahvikupit edelleen presidenteille.

Niskanen kertoi HS:lle, että tarjoiltu kahvi oli Juhla Mokan tummapaahtoista suodatinkahvia, ja että molemmat presidentit joivat kahvinsa mustana.

Lehden mukaan kahvihetki kesti vain noin viisi minuuttia. Niskanen ei saanut kuitenkaan tietoonsa sitä, mitä Macron oikeasti piti suomalaisesta kahvista.

– Mä olin oikeasti ihan täpinöissä. Olimme aikaisemmin nähneet, kun presidenttien vaimot lähtivät laivalla Suomenlinnaan ja seurailimme tilannetta koko päivän, Niskanen kertoi lehdelle.

Lue lisää: