1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taksiliikenne

Kela mätkäisi 10 000 euron sopimussakot kolmelle taksikeskukselle – syynä muun muassa ruuhkat puhelinpalveluissa ja taksien myöhästymiset

Kelan mukaan Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla ongelmia on ollut puhelinpalvelussa. Pohjois-Karjalassa ei ole kyetty aina osoittamaan sopivaa kulkuneuvoa asiakkaan tilaamalle matkalle.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Kela on määrännyt sopimussakkoja kolmelle Kelan korvaamia taksikyytejä välittävälle yritykselle, koska niiden välittämät kyydit eivät ole täyttäneet vaatimuksia.

Suuruudeltaan 10 000 euron suuruiset sopimussakot on annettu Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Pohjois-Karjalassa taksikyytejä välittäville yrityksille, kertoo Kelan etuuspäällikkö Susanna Bruun.

– Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan osalta ongelmat ovat liittyneet ennen kaikkea puhelinpalveluun. Tilauspalvelussa on ollut aivan liian pitkät odotusajat ja se on ollut ruuhkautunut, Bruun selittää.

Pohjois-Karjalassa taas on ollut puutteita kyytien toteutumisessa.

– Ei ole kyetty aina osoittamaan sopivaa kulkuneuvoa asiakkaan tilaamalle matkalle. On myös ollut merkittäviä myöhästymisiä, Bruun jatkaa.

Kelalla on sopimus taksimatkojen järjestämisestä 11 taksikeskuksen kanssa 17 maakunnassa. Puutteita on ollut myös Pohjois-Savossa, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

Pohjois-Savossa puutteita on saatu korjattua niin hyvin, että sakkoa ei tarvinnut määrätä, Bruun kertoo.

Myös Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla kyytejä välittäville yrityksille on annettu huomautus, mutta niillä on vielä aikaa korjata tilanne ennen mahdollisen sakon määräämistä.

Lue myös:

Kela uhkaa neljää taksikeskusta 10 000 euron sakoilla, jos taksin soittaminen kestää liian pitkään tai kyyti myöhästyy