1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruokafestivaalit

Ruokamessut ja Spelit tarjoavat yhdessä sielun ja ruumiin ravintoa

Kauhajoen Ruokamessut tarjoaa tänä vuonna "Musiikkia kaikkiruokaisille". Eteläpohjalaiset Spelit soitetaan nyt ensimmäistä kertaa messujen yhteydessä.

Ruokafestivaalit
Kyösti Järvelä ja Lauri Kotamäki ovat yhtä kuin MäSä Duo.
Kyösti Järvelä ja Lauri Kotamäki ovat yhtä kuin MäSä Duo.Elina Niemistö / Yle

Kauhajoella pistettiin vauhdikkaasti käyntiin 28. Ruokamessut. Hämes-Havusen pihapiiri täyttyi messukävijöistä ja hälisevistä koululaisista jo perjantain aamupäivällä. Messuilla on mukana tänäkin vuonna noin 140 näytteilleasettajaa. Tarjolla on muun muassa ruokaa ja käsitöitä.

Uutta vauhtia tuo se, että tarjolla on myös kansanmusiikkia. Ruokamessut sai Eteläpohjalaisista Speleistä kumppanin, joka varmasti tuo lisäarvoa tapahtumalle.

– Saadaan kansanmusiikkia täällä ihmisten tietoisuuteen. On hienoa, että saadaan tarjota yhdessä sielun ja ruumiin ravintoa tänä viikonloppuna, sanoo Spelien puheenjohtaja Timo Saarimäki.

Ruokamessut veti väkeä avauspäivänä.
Ruokamessut veti väkeä avauspäivänä.Elina Niemistö / Yle

Ei pelkästä leivästä

Spelit palasi ikäänkuin juurilleen, sillä ensimmäistä kertaa tapahtuma on pidetty Kauhajoella vuonna 1972. Pari vuotta sitten speliorganisaatio kyseli kuntien halukkuutta järjestää viime vuosina kiertänyttä tapahtumaa ja Kauhajoki osoittautui kiinnostavimmaksi.

Päivisin Spelit soivat messualueella ja iltaisin Kauhajoen koulukeskuksessa nyt kolmen päivän ajan.

Yhteistyö tuntuu innostavan myös messujen järjestäjiä.

– Kyllä se niin on, että ihminen ei elä pelkästä leivästä. Se tarvitsee rinnalle paljon muutakin ja se tulee tässä Spelien myötä. Tässä kun kaksi hyvää tapahtumaa laittaa hynttyyt yhteen, niin ei voi tulla kuin erinomaista, sanoo messupäällikkö Riitta Alapiha.

Tulevat vuodet vielä auki

Konsepti tuntuu järjestäjistä hyvälle, mutta tulevista vuosista ei ole vielä puhuttu. Silti kumpikin vakuuttaa, että yhteistyö kiinnostaa.

– Katsotaan pyhän jälkeen, millä mielellä ollaan silloin, hymyilee Saarimäki.

– Yleisöpalautetta otetaan vastaan ja kuullaan, mitä messukävijät tykkää yhdistelmästä, toteaa Alapiha.

Ainakin messujen avajaisissa soittanut MäSä Duo sai yleisön innostumaan ja joku kommentoikin Alapihalle "miten kahdesta vehkeestä lähteekään noin mahtava ääni". Kyösti Järvelän viulu ja Lauri Kotamäen haitari saivat yleisöltä raikuvat aplodit.

Ruokamessut järjestetään Kauhajoella 28. kerran, mutta nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Spelien kanssa.
Ruokamessut järjestetään Kauhajoella 28. kerran, mutta nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Spelien kanssa.Elina Niemistö / Yle
Lue seuraavaksi