Hyppää sisältöön

Perussuomalaiset kantaisi huolta vain Suomen kansalaisista – Halla-aho: "Vastakkainasettelua nimenomaan tarvitaan"

Perussuomalaisten mielestä Suomen tulisi kantaa huolta vain omasta kansasta. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi puolueen linjasta Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa Lahdessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Perussuomalaisten mediatilaisuudessa PS:n puoluetoimistolla Helsingissä 13. elokuuta 2018. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous Lahdessa avattiin kuuntelemalla Jukka Kuoppamäen sävellys Tämä taivas, tämä maa. Sen jälkeen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi miten Perussuomalaiset johtaisi tätä maata, jos puolue voittaisi vaalit.

Puheensa alkupuolella Halla-aho lausui ajatuksia valtion suhteesta kansalaisiinsa.

– Päätöksentekijöiden tehtävä on ratkaista ja ehkäistä sellaisia ongelmia, jotka estävät tavallista ihmistä keskittymästä omaan elämäänsä. Perussuomalaiset uskovat itsenäiseen, vapaaseen, ajattelevaan kansalaiseen, joka tietää itse, mikä on hänelle hyväksi.

Halla-aho toisti huolensa Suomen kasvavasta velkaantumisesta. Perussuomalaisten ratkaisu siihen on tiukka taloudenpito, joka Halla-ahon puheen perusteella tarkoittaisi leikkauksia julkisiin menoihin.

– Kansakunnan on elettävä suu säkkiä myöten.

Halla-ahon mukaan taloutta tasapainotettaisiin esimerkiksi luomalla parempia olosuhteita yrittäjille. Toimenpiteitä olisivat esimerkiksi byrokratian keventäminen ja verotuksen kehittäminen "Viron mallin mukaisesti". Perussuomalaiset myös lisäisi palvelujen kysyntää tekemällä leikkauksia keskituloisten ansioverotukseen ja polttoaineveron kaltaisiin tasaveroihin.

– Tällaiset veronalennukset ovat investointi, joka maksaa itseään takaisin, kun yhä useampi työllistyy eikä tarvitse sosiaaliturvaa.

Ympäristö- ja päästökysymykset pitäisi Halla-ahon mukaan "ottaa vakavasti". Puheen perusteella Perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole asettamassa itselleen tavoitteita esimerkiksi päästöjen vähentämisen puolesta.

– Jos Suomi asettaa itselleen liian kunnianhimoisia tavoitteita, tulos on se, että teollisuus ja työ karkaavat Kiinaan ja Intiaan.

Odotetusti Halla-aho käsitteli puheessaan runsaasti puolueen ydinkysymyksiä, kuten maahanmuuttopolitiikkaa. Halla-ahon mielestä "prioriteetit on pantava uusiksi". Tällä Halla-aho viittaa siihen, että suomalaisten pitäisi olla prioriteetti numero yksi.

– Jostakin syystä vastakkainasettelua on alettu paheksua julkisessa keskustelussa. Vastakkainasettelua nimenomaan tarvitaan, koska asiat ovat vastakkain.

Halla-ahon mukaan Perussuomalaiset eroaa muista puolueista siinä, että se kantaisi huolta vain oman maan kansalaisista, kun muut puoleet ovat valmiita panostamaan esimerkiksi humanitääriseen maahanmuuttoon tai kehitysyhteistyöhön.

– Me haluamme yhteiskunnan, jossa mahdollisimman moni huolehtii ja kantaa vastuun itsestään, mutta jossa myös pidetään huolta, jotka eivät siihen kykene. Tämä on taloudellisesti mahdollista vain, jos asiakaskunnaksi rajataan oma kansa.

Halla-aho kertoi aiemmin (siirryt toiseen palveluun) elokuussa, että Perussuomalaiset haluaisi lopettaa humanitäärisen maahanmuuton kokonaan. Halla-aho ei kuitenkaan lauantain puheessaan täsmentänyt, miten humanitäärinen maahanmuutto käytännössä lopetetaan.

.
.