Skandaali Aretha Franklinin hautajaisissa – piispan syytetään kähmineen laulaja Ariana Grandea kesken hautajaisohjelman

Piispa Charles H. Ellis on pyytänyt anteeksi tekoaan. Myös Ariana Grandea moititaan vääränlaisesta hautajaisasusta.

Nuori laulajatähti Ariana Grande esiintyi Aretha Franklinin hautajaisissa 31. elokuuta. Syytetty piispa istuu kuvassa Bill Clintonin vasemmalla puolella mustassa puvussaan. Kuva: Tannen Maury / EPA

Edesmenneen laulajasuuruuden Aretha Franklinin suurissa hautajaisissa tapahtui eilen perjantaina välikohtaus, joka on nostattanut kohun sosiaalisessa mediassa.

Nuori laulajatähti Ariana Grande esitti hautajaisissa Franklinin tunnetun iskelmän (You Make Me Feel Like) A Natural Woman. Esityksen jälkeen hautajaisohjelmaa johtanut piispa Charles Ellis otti Grandea vyötäisiltä kiinni ja johdatti hänet puhujalavalle.

Piispa alkoi puhua mikrofoniin pitäen yhä tiukasti kiinni Grandesta, joka näytti vaivautuneelta. Televisiolähetyksessä nähtiin, että kun Grande yritti vaivihkaa kiemurrella irti piispan otteesta, tämä tiukensi sitä ja hänen kätensä siirtyi osittain Granden rinnalle.

Tapahtuma nähdään esimerkiksi Norjan television videolla (siirryt toiseen palveluun). Twitterissä tapahtumasta on kuvia tunnisteella #RespectAriana.

Myöhemmin piispa Ellis on pyydellyt anteeksi tapahtunutta. Hän kiistää täysin, että olisi kähminyt laulajatarta.

– Ei tulisi mieleenkään koskea jonkun naisen rintaa. [...] En tiedä, ehkä panin käsivarteni hänen ympärilleen. Ehkä ylitin rajan, ehkä olin liian ystävällinen tai tuttavallinen. Mutta vielä kerran, pyydän anteeksi.

Ellis kertoo halanneensa kaikkia hautajaisten esiintyjiä, niin miehiä kuin naisia.

– Viimeinen asia, jota haluan on tämän päivän sekoittaminen. Tämä päivä on Aretha Franklinin, hän jatkoi uutistoimisto AP:n haastattelussa.

Huono vitsi

Piispa Ellisin jutustelu Ariana Grandelle ei myöskään herättänyt kiitosta. Piispa kertoi pyytävänsä anteeksi sitä, että kun hänen lapsensa olivat ensi kerran kertoneet hänelle Ariana Grandesta, hän oli luullut, että kyseessä oli Taco Bell -ravintolan uusi annos.

Taco Bell -pikaruokalat tarjoilevat meksikolaisia annoksia. Ariana Grande on myös hispano-taustainen.

Piispa Ellis on pyytänyt puheitaan anteeksi latinalaisamerikkalaiselta yleisöltä. Hän on puolustautunut, että juontaessaan kahdeksan tuntia kestänyttä ohjelmaa, hän ei aina ehtinyt harkita puheitaan, kun vitsejä oli etsittävä mistä tahansa.

Myös Ariana Grande on saanut moitteita lyhyestä mekostaan. Hänelle on muistutettu, että mustien kirkoissa on voimassa käyttäytymissääntö, että hautajaisissa esiintyvien naisten mekkojen on oltava vähintään polvipituisia.

Lue lisää: