Hyppää sisältöön

Herätys: Selvitimme, mikä suomalaisilla menee muutoissa pieleen, Wikileaksin tietoturva-asiantuntija katosi Norjassa, viikko alkaa kesäisenä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Selvitimme, mikä suomalaisilla menee muutoissa pieleen ja miten voit välttää sudenkuopat

Kuluttajaneuvontaan tulee vuosi vuodelta enemmän muuttopalveluyrityksiin liittyviä yhteydenottoja. Yksi syy tähän on palvelujen käytön kasvanut suosio. Tyypillisiä ongelmatilanteita ovat muun muassa tavaroiden särkymisiin liittyvät vastuukysymykset tai alakanttiin arvioitu muuttotavaran määrä.

Wikileaksin tietoturva-asiantuntija katosi Norjassa

Norjan poliisi kertoo tutkivansa paljastussivusto Wikileaksin avainhenkilön katoamista. Kyberturvallisuuden asiantuntija, hollantilainen Arjen Kamphuis, 47, on ollut kateissa 20. elokuuta lähtien. Viimeinen havainto hänestä on tehty Pohjois-Norjassa, Bodøn kaupungissa.

Museot vetävät kävijöitä nyt paremmin kuin koskaan – myös tuntemattomat helmet löytävät toisensa yhä paremmin

Suomalaisilla museoilla menee nyt paremmin kuin koskaan. Viime vuonna museoissa vierailtiin ennätykselliset 7,1 miljoonaa kertaa, mikä on yli miljoona enemmän kuin vuonna 2015. Kansallismuseo teki kaikkien aikojen ennätyksensä barbeilla, mutta hyvin menee muillakin. Yhä useampi tietääkin, minkä helsinkiläiskuppilan yläkerrassa on esillä miljoonien taideaarteita.

Reitzin säätiöiden kokoelmiin kuuluu myös 1640-luvulta peräisin oleva ausburgilainen pöytäkello, joka on yli tuhat esinettä käsittävän kokoelman arvokkain esine. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Työnantaja haluaa tietää kuka olet, mutta tiedätkö itsekään? Menestyksen saavuttamisessa aitous on valttia

Työelämässä pärjää, kun "on vain oma itsensä". Aitouttaan voi kuitenkin myös suunnitella, jotta vaikutelma siitä menisi perille mahdollisimman hyvin. Vaikka aitous avaa ovia, rekrytoinnin valintaperusteeksi se ei kelpaa. On myös hyvä muistaa, etteivät aito ja vilpitön tarkoita samaa: aitokin ihminen voi lasketella valheita.

Keitä kisaa Ruotsin pääministerin pestistä ja miksi Jimmie Åkesson tuskin nousee pääministeriksi?

Ruotsissa äänestetään ensi sunnuntaina valtiopäivävaaleissa. Pääministeriksi on perinteisesti noussut sosiaalidemokraattien tai kokoomuksen puheenjohtaja, mutta nyt pelissä on kaksi jokeria, Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson ja Keskustapuolueen puheenjohtaja Annie Lööf. Åkessonista kuitenkaan tuskin tulee pääministeriä, vaikka hänen puolueensa voittaisi vaalit.

Jimmie Åkessonin johtama ruotsidemokraatit ei kelpaa tukipuoleeksi moderaattien Ulf Kristerssonille eikä sosialidemokraattien Stefan Löfvenille. Kuva: Yle Uutisgrafiikka / AOP

Viikko alkaa kesäisenä

Tänään on koko maassa poutaista ja aamusumujen hälvennyttyä myös aurinkoista. Lämpötila on päivällä yleisesti 19 ja 23 asteen välillä, mutta Lapissa puuskainen lounaistuuli saa sään tuntumaan vähän viileämmältä, kertoo Ylen meteorologi Henri Nyman. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Sääennuste maanantaille 3. syyskuuta. Kuva: Yle
.
.