KYSin ja Kuopion kaupungin ilta- ja viikonloppupäivystys yhdistyvät – tavoitteena sujuvampi hoito

Nykyisin samassa rakennuksessa mutta eri kerroksissa sijaitsevat päivystykset yhdistyvät 10. syyskuuta.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Vuoronumeronäyttö sairaalan odotusaulassa.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopiossa yliopistollisen sairaalan päivystys ja kaupungin ilta- ja viikonloppupäivystys yhdistyvät viikon kuluttua 10. syyskuuta.

Yhteinen päivystys toimii tiloissa, joissa nykyisin toimii KYSin oma päivystys. Kaupungin ilta- ja viikonloppupäivystys on toiminut kerrosta ylempänä.

Päivystysten yhdistämisellä pyritään KYSin päivystyksen ylilääkärin Tero Martikaisen mukaan sujuvoittamaan hoitoa, kun asiakkaan ei enää tarvitse arpoa, kumpaan päivystykseen hän on tulossa. Myös Valvira on aiemmin huomauttanut (siirryt toiseen palveluun), että kahden erillisen päivystyksen malli ei ole asetusten mukainen. Lääkäreiden ja hoitajien määrä päivystyksessä säilyy nykyisellään.

Yhdistetty päivystys sijaitsee KYSin päärakennuksen katutasossa osoitteessa Puijonlaaksontie 2. Käynti päivystykseen on sairaalan C-oven kautta. Potilaat ilmoittautuvat aulan ITTE-itseilmoittautumispisteessä.

Päivystyksessä potilaat hoidetaan oireiden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Jos kiireellisen hoidon tarvetta ei päivystyksen arvion mukaan ole, potilas voidaan ohjata omalle terveysasemalle tai hänelle voidaan antaa kotihoito-ohjeet.

Asiakkaiden soitettava päivystysapunumeroon ennen saapumista

Päivystykseen mielivien potilaiden tulee jatkossakin soittaa aluksi päivystysapunumeroon 116 117. Henkeä uhkaavissa tilanteissa oikea numero on jatkossakin 112.

Virka-aikana potilaiden tulee edelleen hakeutua ensisijaisesti omaan terveyskeskukseensa. Kuopion kaupungin terveyskeskuksen vastaanotot toimivat arkisin maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

Päivystysten yhdistyminen koskee vain Kuopion alueen asiakkaita. Muiden kuntien päivystyspisteiden toimintaan yhdistyminen ei vaikuta.