Ihmismylly, mummo ja kaverukset – sinäkin olet tavannut heidät uimahallissa

Syksy täyttää uimahallit taas äärimmilleen. Nämä kaverit löytyvät kaikista uima-altaista tai niiden välittömästä läheisyydestä.

uinti
uimarit
Syksy täyttää uimahallit taas äärimmilleen. Nämä kaverit löytyvät kaikista uima-altaista tai niiden välittömästä läheisyydestä.

Luonnonvesien viilentyessä vesipedot suuntaavat uimahallin seinien suojaan. Kukin meistä nauttii uimahallissa oleskelusta omalla tavallaan – toiset treenaten, toiset vedessä rentoutuen.

Vuosien viikottaisten vierailuiden pohjalta Puoli seiskan innokkaat uimarit löivät päänsä yhteen - tuloksena lista ihmistyypeistä, joita tapaa kokemuksemme mukaan hallissa kuin hallissa!

Mummo

Lajin edustaja saattaa käydä vesijuoksemassa tai uimassa sammakkoa jopa päivittäin. Kesäaikaan tyypillisenä varustuksena aurinkolasit ja päähine. Mummoilla on uskomaton taito liikkua altaassa niin verkkaisesti, että joskus et edes huomaa, että mummo todella etenee vedessä. Mummo-lajin edustaja on harmiton mutta ajautuu usein väärille radoille.

Saunapoliisi

Suurin osa uimahalleissa tapahtuvista välikohtauksista saa alkunsa saunassa. Löylynheitosta alkavat riidat voivat johtaa jopa käsirysyyn. Tyypillinen saunapoliisi istahtaa uimahallin löylyhuoneen lauteille usein. On vain yksi tapa heittää löylyä - hänen tapansa. Saunapoliisin tapaa todennäköisemmin saunasta kuin altaasta. Saunapoliisi triggeröityy herkästi, kun hänelle esitetään kritiikkiä. Myös elämöinti ja epäsaunamainen käytös saattavat suututtaa saunapoliisin.

Ihmismylly

Tänne on tultu treenaamaan! Miettii mielessään altaiden kauhu, ihmismylly. Mitä enemmän pärskeitä, sen parempi. Hitaammat saavat luvan väistyä, kun ihmismylly pistää loiskumaan. Puuttuvan tekniikan Ihmismylly korvaa vauhdilla ja välineillä.

Ei saa ohittaa

Lajin edustajalle on tyypillistä verkkainen, hiukan nykivä uintirytmi. Moni meistä on uinut tämän tyypin takana ja saanut huomata, että tätä kaveria ei hevillä ohiteta. Ei saa ohittaa -lajityypin käytös korostuu altaan päädyissä. Ilmiö on nähtävissä myös uintiradoilla, joilla lajin edustajat kiihdyttävät räjähdysmäisesti takana tulijan lähestyessä.

Kaverukset

Kaikkien hallien vakiovaruste, joita tapaa niin uinti- kuin vesijuoksualtaassa. Uinti on heille kätevä tapa vaihtaa kuulumiset. Kapeillakin radoilla tämän lajin edustavat liikkuvat mahdollisuuksien mukaan rinnakkain tukkien takana tulevien uintireitin. Tämä laji on tyypillisesti hitaiden ja kuntouimareiden ratojen rasite, jota tapaa harvoin nopeiden uimareiden radalla.

Löysitkö tuttuja tyyppejä vai jäikö joku puuttumaan? Kerro se meille kommenteissa!