Autojen rekisteröinnit kasvoivat huimasti – Autoala: Taustalla romutuspalkkio, päästömittaustapa ja taloustilanne

Henkilöautojen rekisteröinnit kasvoivat viime kuussa yli 24 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

autokauppa
nainen autokaupassa
Ismo Pekkarinen / AOP

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin elokuussa yli 12 000, mikä on korkein luku elokuulle koko 2000-luvulla, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus. Autoalan mukaan henkilöautojen rekisteröintejä tehtiin elokuussa yli 24 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa arvioi STT:lle, että rekisteröintejä vauhdittivat jo päättynyt romutuspalkkiokampanja, tiukentuneet hiilidioksidipäästöjen mittaukset sekä hyvä taloustilanne.

Rissan mukaan hiilidioksidipäästöjen mittaustavan tarkentuminen syyskuun alusta sai ihmisiä elokuussa rekisteröimään isompipäästöisiä autoja.

– Uusi mittaustapa antaa tarkempia hiilidioksidilukuja, jotka ovat keskimäärin 22 prosenttia korkeampia kuin aiemmat luvut, hän kertoo STT:lle.

Rissan mukaan hyvällä taloustilanteella on tapana piristää uusien autojen kauppaa, mistä on merkkejä myös elokuun luvuissa.

Trafi kertoi maanantaina (siirryt toiseen palveluun), että romutuspalkkioihin varatusta valtion kahdeksan miljoonan euron määrärahasta käytettiin runsaat 89 prosenttia. Kahdeksan kuukauden aikana autoliikkeet kirjasivat kaikkiaan 6 723 romutuspalkkiota.

Lue myös:

Vielä ehdit romuttamon kautta autokaupoille – romutuspalkkiokampanja päättyy tänään, ja rahaa on jäljellä vielä vähän