Tuttuja nimiä hakemassa Lappeenrannan teatterin johtoon – Minna Pirilä-Martti ja Iiris Rannio mukana

Hakijoiden joukossa on yksi nykyinen teatterinjohtaja, Kokkolan kaupunginteatterin johtaja Juha Vuorinen

teatterinjohtajat
Lappeenrannan kaupunginteatterin Suuri näyttämö
Lappeenrannnan kaupunginteatteri sijaitsee kauppakeskuksen yhteydessä.Pyry Sarkiola / Yle

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajaksi on hakenut 9 henkilöä. Hakijoina on muun muassa Etelä-Karjalan Metkun toiminnanjohtaja Minna Pirilä-Martti, joka muistetaan myös Lappeenrannan kaupunginteatterin päärooleista. Hän esiintyi muun muassa Laila Kinnusen roolissa 2000-luvun alkupuolella.

Hakijana on myös Lappeenrannan kaupunginteatterissa ohjannut Iiris Rannio. Rannio haki myös edellisellä hakukierroksella teatterin johtoon ja oli mukana viime metreille asti, mutta silloin pidemmän korren vei Timo Sokura. Rannio on toiminut ohjaajana Lappeeenranan kaupunginteatterissa kaksi viime kautta.

Iiris Rannio
Iiris Rannio oli loppusuoralla edellisessä johtajahaussa Lappeenrannnan kaupunginteatteriin. Nyt hän hakee uudestaan.Yle

Maanantaina päättyneessä johtajahaussa on teatterinjohtajan paikkaa hakenut lisäksi teatterinjohtaja Juha Vuorinen Kokkolasta, talous- ja markkinointivastaava Tuija Saarinen Lempäälästä, freelance ohjaaja ja käsikirjoittaja Kimmo Virtanen Akaasta, teatterikuraattori Jimmy Asikainen Lappeenrannasta, kulttuurituottaja ja Sanna Lauslahden (kok.) eduskunta-avustaja Ville Virkkunen Espoosta, ohjaaja ja käsikirjoittaja Katri Helena Häti Tampereelta sekä ohjelmapäällikkö Jalle Niemelä Haminasta.

Nykyisen johtajanTimo Sokuran työsuhde päättyy ensi kesänä. Timo Sokura aloitti Lappeenrannan kaupunginteatterin johdossa vuonna 2015.

Kuvassa mies seisoo teatterin lavasteissa.
Juha Vuorinen toimii johtajana Kokkolan kaupunginteatterissa.Kreeta-Maria Kivioja / Yle

Päätös marraskuussa

Teatterinjohtajan valintaa valmistelee kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry yhdessä työryhmän kanssa, jossa kulttuuri- ja liikuntalautakuntaa edustavat sen puheenjohtaja Eeva Arvela ja varapuheenjohtaja Karoliina Ahtiainen.

Haastateltavien valinnat ja haastattelut on tarkoitus tehdä syyskuun loppuun mennessä. Työryhmän esitys tuodaan kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätettäväksi marraskuussa pidettävään kokoukseen.

Teatterinjohtajan toimi täytetään 1.8.2019 alkaen määräajaksi.

Minna Pirilä-Martti
Minna Pirilä-Martti on Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun toiminnanjohtaja.YLE Kare Lehtonen