1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemiin uusi päiväkoti 4,7 miljoonalla eurolla – rakentaminen alkaa marraskuussa

Lähes 200 lapsen uusi päivähoitopaikka nousee Kemin Pajarinrantaan.

Kemi
Pajarinranta Kemissä.
Uutta päiväkotia on suunniteltu Pajarinrannalle.Yle / Karoliina Marttala

Kemiin rakennetaan uusi päiväkoti 4,7 miljoonalla eurolla. Kaupungin tekninen lautakunta on valinnut päiväkodin rakennuttajaksi Siklatilat Oy:n, jonka tarjous oli edullisin ja pärjäsi pisteytyksessä muutenkin parhaiten.

Lautakunnan puheenjohtaja Jaakko Alamommo sanoo, että puurakenteiseen päiväkotiin tulee tilat lähes 200 lapselle eli hoitoryhmiä tulee 16. Uuteen päiväkotiin keskitetään myös lasten vuorohoito.

Alamommo on luottavainen, että Kemin kaupungin heikko talouskehitys ei uhkaa hanketta.

Hän uskoo, että uusi päiväkoti rakennetaan suunnitelmien mukaisesti, vaikka kaupunginjohtaja Tero Nissinen on esittänyt lähivuosille suunniteltujen investointien karsimista merkittävästi ja kaupunginhallitus on asettunut samalle kannalle.

Päiväkoti avaa ovensa vuonna 2020

Pajarinrantaan nousevan uuden päiväkodin rakentaminen alkaa marraskuussa ja se valmistuu vuonna 2020. Tarjouskilpailun voittanut Sikla-tilat Oy rakentaa asuntoja, toimitiloja, kouluja sekä hoiva- ja päiväkoteja.

Kemin kaupunki sai päiväkodin rakentamisesta kaikkiaan neljä tarjousta. Kalleimmassa tarjouksessa päiväkodin hinta olisi ollut runsaat viisi miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi