1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pello

Pellon kunta laittaa lisää rahaa Vihreään Pysäkkiin

Kunta pääomitti Vihreä Pysäkki Oy:tä viime vuonna kahdesti yhteensä 100 000 eurolla.

Pello
Pellon Vihreä Pysäkki v. 2009
Vihreä Pysäkki Pellossa. Arkistokuva vuodelta 2009.Sauli Antikainen / Yle

Pellon kunta laittaa lisää rahaa Vihreä Pysäkki -kauppakeskukseen. Kunnanhallitus päätti maanantaina, että se sijoittaa kauppakeskukseen 20 000 euroa.

Kunnanhallitus vaatii Vihreää Pysäkkiä nostamaan vuokria tai vähentämään kulujaan. Yhtiö teki viime vuonna tappiota 53 000 euroa.

Vihreä Pysäkki Oy on kunnan omistama kiinteistöyhtiö, jossa toimii puolenkymmentä yritystä. Kunta on aiemmin pääomittanut Vihreää Pysäkkiä viime vuonna kahdesti, yhteensä 100 000 eurolla.

Vihreä Pysäkki on yhtiöitetty vuoden 2016 alusta.

Sata neliötä tyhjillään

Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo sanoo, että yhtiön ainoa tulolähde on vuokratulot ja tällä hetkellä kiinteistön kustannukset ovat tuloja suuremmat.

– Osittain tämä johtuu tilojen käyttöasteesta. Kiinteistön pohjoispäässä on noin sadan neliömetrin tila ollut remontissa parisen vuotta, eikä ole siten tuottanut muuta kuin kustannuksia, Ylitalo kertoo.

Pellon kunnanhallitus pitää Vihreän Pysäkin toimintaa erittäin tärkeänä kunnalle sen mahdollistamien työpaikkojen ja myös imagon kannalta, mutta toisaalta jatkuva kunnan tuki ei ole perusteltua suhteessa muuhun yrityskenttään.

Viikon kuluttua kunnan johto tapaa liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.). Tarkoitus on keskustella Vihreän Pysäkin liikennejärjestelyistä.

Lue seuraavaksi