Tornion remontoituun uimahalliin pääsee pian polskimaan – ovet avataan lokakuun alussa

Vesi solisee jo Tornion remontoidun uimahallin altaissa, mutta uimarit pääsevät sisään vasta myöhemmin syksyllä.

uimahallit
Tornion remontoitu uimahalli.
Liikuntarajoitteiset pääsevät uudistetussa uimahallissa pääaltaaseen ja terapia-altaaseen hissillä.Tornion kaupunki

Tornion uimahalli avataan piakkoin yleisölle perusteellisen remontin ja laajennuksen jälkeen. Uimahalli on ollut suljettuna remontin takia nyt runsaan vuoden ajan.

Yli seitsemän miljoonaa euroa maksanut remontti on pysynyt budjetissa ja halli avataan suunnitellussa aikataulussa syys–lokakuussa.

Esimerkiksi allasosastolla kaikki on jo valmista ja altaat on täytetty vedellä uimareita varten.

– Urakka on ehkä muutaman viikon myöhässä alkuperäisestä aikataulusta, mutta se johtuu viime metreillä tulleista pienistä lisä- ja muutostöistä, kertoo Tornion kaupungin tekninen johtaja Markus Kannala.

Tornio on päättänyt syyskuun alusta alkaen korottaa uimahallin käyttömaksuja viidellä prosentilla. Tornion remontoitu uimahalli on tarkoitus avata asiakkaille lokakuun alussa.

Remonttiin menee suunniteltua vähemmän rahaa?

Tornion tekninen johtaja Markus Kannala on tyytyväinen remontin sujumiseen, sillä urakka on pysynyt hyvin hallussa ja budjetti saatetaan jopa alittaa.

– Meillä on ollut hyvät suunnitelmat, hyvät tekijät ja kaikki on mennyt muutenkin kuten suunniteltiin. Matkan varrella ei ole tullut vastaan mitään yllätyksiä eikä kirikierroksille ole ollut tarvetta, sanoo Kannala.

Peruskorjauksessa suurimmat muutokset on tehty hallin tekniikkaan, joka ei näy uimahallin käyttäjille. Kannalan mukaan 1990-luvulta peräisin oleva tekniikka on läpikäyty ja uusittu perusteellisesti.

Uimahalliin on rakennettu laajennusosa, jossa on kokonaan uusi opetusallas. Hallin kaikki pinnat on uusittu ja liikuntarajoitteiset pääsevät pääaltaaseen ja terapia-altaaseen hissillä. Liikuntarajoitteiset on huomioitu paremmin myös peseytymistiloissa.