Yrityskolmikon yhteinen ponnistus tuotti miljoonapotin – valmistavat 14 leikkaussalia uuteen sairaalaan

Merivaara, Hermetel ja Halton ovat myyneet yhteenliittymänä leikkaussaleja vuodesta 2015. Nyt kolmikko toimittaa kaikki leikkaussalit uuteen Kymenlaakson keskussairaalaan.

leikkaussalit
Mies tekee mittauksia leikkaussalissa
Lahden seudulla toimiva yrityskolmikko on kehittänyt mallin, jossa tilaaja saa leikkaussalin kokonaispakettina.Inoroom

Kolmen päijäthämäläisyrityksen ryhmittymä on saanut historiansa suurimman yksittäisen leikkaussalitilauksen. Inoroom-kolmikko toimittaa Kotkaan rakennettavaan uuteen Kymenlaakson keskussairaalaan 14 leikkaussalia.

Yhteenliittymään kuuluvat lahtelaiset Halton ja Merivaara sekä orimattilalainen Hermetel. Halton on erikoistunut ilmanvaihtoon, Hermetel puhdastiloihin ja Merivaara leikkaussalijärjestelmään sekä sairaalakalusteisiin.

Sopimuksen arvo on noin viisi miljoonaa euroa. Se työllistää väkeä yritysten tuotantoyksiköissä Lahden seudulla.

Ponnahduslauta kansainvälisille markkinoille?

Inoroom on toimittanut kolmen vuoden aikana avaimet käteen -periaatteella parikymmentä leikkaussalia, mutta ei vielä tämänkaltaista laajaa keskussairaalakokonaisuutta.

Inoroomin kehitys- ja myyntijohtaja Mikael Sokolnicki pitää Kotkan-tilausta osoituksena siitä, että yhteenliittymä on onnistunut näyttämään kyntensä.

– Käyttäjät ja rakennuttajat ovat tunnustaneet ja huomanneet, että konseptilla, jota olemme kehitelleet, saadaan myös isommissa hankkeissa paljon etuja, hän sanoo.

Sokolnickin mukaan yhteishankkeena leikkaussalit voidaan toteuttaa nopeasti ja hallituin kustannuksin. Hän toivoo, että malli saa entistä vahvemman jalansijan Suomessa mutta tulevaisuudessa mahdollisesti myös maailmalla.

– Meillä on ollut koko ajan tähtäimessä myös kansainvälisille markkinoille meno tällä konseptilla. Kyllä tämä (Kymenlaakson uusi keskussairaala) on hieno näytön paikka meille todistaa, että tällä tavalla voi toteuttaa pienempiä ja isompia kohteita, kehitys- ja myyntijohtaja hehkuttaa.