Hämeenlinna haluaa kauhusta seuraavan ison tapahtuman kaupunkiin

Hämeenlinnassa toteutetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna kaksi kauhujen iltaa. Tämä on uusin yritys saada kaupunkilaisten syksyyn uusi koko perheen tapahtuma.

Nähtäväksi jää millaista kauhua löytyy esimerkiksi linnan kiviseinien sisältä, kun kaupunki muuttuu kahdeksi päiväksi kauhujen tyyssijaksi. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Hämeenlinnaan on vuosien varrella yritetty saada juurtumaan jos jonkinlaista tapahtumaa. Pienempiä toki on, mutta suuria yleisömassoja kerääviä vielä aika vähän.

Olisiko kauhusta sellaiseksi?

Hämeenlinnassa järjestetään reilun kolmen viikon kuluttua, 28. ja 29. syyskuuta, Horror weekend (siirryt toiseen palveluun), johon on saatu mukaan kivijalkakauppoja, kauppakeskuksia, uimahalli, Verkatehdas, Kantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinnan teatteri sekä ravintoloita.

Varsinaisina kauhun näyttämöinä toimivat Vanajanlinna ja Hämeen vanha linna.

Tahoja on paljon, joten Linnan Kehitys toivoo, että tilaisuudessa olisi eväitä uudeksi Hämeenlinnan syksyn suurtapahtumaksi muutaman vuoden sisällä. Mutta suosion ja jatkon ratkaisee lopulta kuitenkin yleisö.

Idea kauhujen viikonlopusta syntyi eri puolilla yhtä aikaa

Pohjana on keskustan yrittäjien perjantaina 28. syyskuuta järjestämä Pimeän kaupan ilta, nyt jo sopivasti 13. kerran. Se on kerännyt väkeä tunnetusti kaduille, mutta shoppailuilta on viime aikoina pyörinyt paikallaan. Kauhusta tulisi ainakin tilapäinen piristysruiske.

Tapahtuman koordinaattorina toimii Miikka J. Anttila Unelmantekijät Oy:stä. Hän kertoo ideoita kauhujen viikonlopusta, Horror weekendistä, syntyneen sattumalta parissakin paikassa.

– Vanajanlinnassa oli suunnitelmat jo omasta kauhujen linna -tapahtumasta ja itse kävin Linnan Kehitys Oy:n kanssa samaan aikaan neuvotteluja kauhuelokuvan esittämisestä drive-in-tapahtumana Kantolassa. Linnan Kehityksessä keksittiin sitten, että voisiko tästä lähteä kehittelemään kokonaista kauhuviikonloppua Hämeenlinnaan.

– Hämeenlinna on nyt ensimmäinen kaupunki, joka omii kauhun tässä muodossa ja järjestää tällaisen kokonaisuuden, Anttila intoilee.