Trump ryhtyi oikomaan väitteitä paljastuskirjasta, jossa epäillään presidentin ymmärryskyvyn tasoa

"Fear"-nimisen kirjan mukaan puolustusministeri James Mattis on epäillyt presidentti Trumpin ymmärryskyvyn olevan viides- tai kuudesluokkalaisen tasolla.

Kohukirjat
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump
Presidentti Trumpista ja Valkoisen talon arjesta on julkaistu jälleen uusi paljastuskirja.Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiistää kohutun paljastuskirjan väitteet, joiden mukaan muun muassa presidentin avustajilla on täysi työ valvoa, ettei tämä aiheuta katastrofia itselleen tai Yhdysvalloille.

Arvostetun journalistin Bob Woodwardin ensi viikolla julkaistavasta kirjasta on julkaistu ennakkoon poimintoja The Washington Postissa (siirryt toiseen palveluun) ja CNN:llä (siirryt toiseen palveluun).

Kirjan mukaan esimerkiksi Valkoisen talon henkilökunnan päällikkö John F. Kelly on kutsunut presidenttiä idiootiksi ja nykyistä työtään elämänsä pahimmaksi.

Puolustusministeri James Mattisin kerrotaan puolestaan kirjassa todenneen, että Trumpin ymmärryskyky on viides- tai kuudesluokkalaisen tasolla.

Trump julkaisi yöllä Suomen aikaa Twitterissä sekä Kellyn että Mattisin antamat kirjalliset lausunnot, joissa kumpikin kiistää kirjan väitteet.

Lisäksi Trump vihjaa Woodwardin työskentelevän demokraateille.

– Huomatkaa ajoitus, tviittasi presidentti viitaten kirjan julkaisuajankohtaan, jolla hän uskoo yritettävän vaikuttaa marraskuun alussa pidettävien välivaalien tulokseen.

”Fear”eli ”Pelko” –niminen kirja maalailee Valkoisesta talon arjesta sekasortoisen kuvan, jossa Trumpin sisäpiiri yrittää pitää aisoissa presidentin äkkipikaisuutta.

Kirjan mukaan Trumpin avustajat ovat esimerkiksi hakeneet salaa pois virallisia papereita presidentin pöydältä ennen kuin tämä pääsee niitä näkemään tai allekirjoittamaan.

Pulizer-palkitun Woodwardin Trump-kirja perustuu tekijänsä mukaan lukuisiin virkamiesten syvällisiin haastatteluihin nimettömänä sekä asiakirjoihin.

Aiheesta aiemmin:

Uusi paljastuskirja Trumpista: Avustajat kaappaavat papereita presidentin pöydältä estääkseen katastrofeja

Aiheesta muualla:

Jim Mattis Compared Trump to ‘Fifth or Sixth Grader,’ Bob Woodward Says in Book (siirryt toiseen palveluun)

Bob Woodward: Trump's aides stole his papers 'to protect the country' (siirryt toiseen palveluun)

Bob Woodward’s new book reveals a ‘nervous breakdown’ of Trump’s presidency (siirryt toiseen palveluun)