HS: Koulukiusaamisen ehkäisyn varjolla myytävän lehden taustalta paljastui miljoonahuijaus

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan Espanjasta myytävän lehden puhelinmyyntitoimistot ovat tehneet muutaman vuoden aikana miljoonien eurojen voitot jättämällä maksamatta palkkoja, sosiaaliturvamaksuja ja vuokria.

huijaus
Nuori tyttö istuu yksin penkillä.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Koulukiusaamisen ehkäisyn varjolla myytävän Kouluturvaa-lehden taustalla on useassa maassa toimiva miljoonaluokan huijaus, uutisoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Helsingin poliisin talousrikosyksikkö käynnisti viime viikolla Kouluturvaa-lehdestä rikostutkinnan. Helsingin Sanomat kertoo selvittäneensä lehden taustahenkilöiden toimintaa Suomessa, Virossa ja Espanjassa. Selvitystä varten on haastateltu useita Kouluturvaa-lehden taustayrityksen entisiä työntekijöitä ja muita asianosaisia.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan Espanjasta myytävän lehden puhelinmyyntitoimistot ovat tehneet muutaman vuoden aikana miljoonien eurojen voitot jättämällä maksamatta palkkoja, sosiaaliturvamaksuja ja vuokria. Lehteä on myyty jopa 100 000 tilausta.

HS kertoi Kouluturvaa-lehden kyseenalaisista myyntimenetelmistä pari viikkoa sitten (siirryt toiseen palveluun). Lehteä on myyty muistisairaille, tilauksia on muutettu kestotilauksiksi ja kuluttajille on tehty sopimuksia ilman heidän suostumustaan. Lehdestä on tullut kuluttajaviranomaisille noin 1 200 yhteydenottoa.

Rikostarkastaja Ismo Siltamäen mukaan toiminta on ollut poliisin tiedossa ja tarkastelussa keväästä alkaen. Hän ei ota kantaa rikosnimikkeisiin.