1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaikea ero takana: kerro miten sovit asioista exän kanssa, kun välit ovat täysin poikki

Ero voi tuoda tullessaan kiukuttelevan ex-puolison, jonka kanssa on mahdoton sopia mistään. Keräämme lukijoiden tarinoita, miten pärjätä hankalan exän kanssa – kerro oma ratkaisusi!

Avio- ja avoero
Äiti lapsi sylissä ja mies.
AOP

Kesän jälkeen monet parit päätyvät hakemaan avioeroa. Taustalla on usein pitkään jatkuneita ristiriitoja ja yhteinen loma on saattanut olla pettymys.

Ero voi olla hyvinkin riitaisa ja parien puhevälit ovat katkenneet kokonaan. Arjen asioiden hoito voi olla hankalaa, kun entinen puoliso ilmoittaa lyhyellä varoitusajalla, ettei otakaan lapsia viikonlopuksi tai hae hoidosta sovittuna aikana.

Sovittavana olisi kuitenkin esimerkiksi lasten huoltajuuteen liittyviä asioita ja omaisuuden jako. Eroihin voi liittyä pahimmillaan liittyä vihaviestejä, solvaamista, mykkäkoulua ja jopa vainoamista.

Miten sinä olet ratkaissut ongelmat ex-puolisosi kanssa? Miten olet reagoinut solvaaviin viesteihin? Miten asiat hoidetaan, jos puhevälejä ei ole exän kanssa? Mistä olet saanut apua, kun asioita ei ole voinut sovitella? Kerro meille, miten olet saanut asiat hoidettua hankalan ex-puolison kanssa.

Teemme juttua eroista. Voit lähettää oman kertomuksesi toimittajalle osoitteeseen anu.rummukainen@yle.fi. Emme julkaise nimeäsi ilman lupaasi.

Lue seuraavaksi