1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Ruotsidemokraatit

Ruotsidemokraattien johtohahmo jäi kiinni maksuhuijauksesta – jää pois vaaleista

Puoluejohtajan mielestä on oikein, että Stefan Jakobsson luopuu ehdokkuudesta.

Stefan Jakobsson Kuva: Pelle T Nilsson / AOP

Ruotsidemokraattien koulutusasioista vastaava edustaja Stefan Jakobsson luopuu ehdokkuudestaan valtiopäivävaaleissa.

Jakobssonin päätöksen taustalla on Aftonbladet-lehden paljastus (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan Jakobsson on perinyt valtiolta korvauksia yksityisesti tekemistään taksimatkoista, perheen Gotlannin-lomista ja yökerhovierailuistaan.

Lehden selvityksen mukaan Jakobsson on laskuttanut taksimatkoistaan valtiota lähes 330 000 kruunun eli noin 33 000 euron arvosta.

Aftonbladet kertoo erityisesti puoluejohtaja Jimmie Åkessonin kotikaupungissaan Sölvesborgissa järjestämästä yksityisestä juhlasta. Jakobsson peri jälkeenpäin veronmaksajilta kulukorvausta vuokraamastaan autosta ja hotellihuoneesta, ja laskutti lisäksi päivärahoja, joiden perusteeksi hän merkitsi "konferenssimatkan".

Monet muut juhliin osallistuneet eivät laskuttaneet mitään Ruotsin valtiopäiviltä, Aftonbladet kertoo.

– Olen aina halunnut tehdä oikein, ja kun nyt olen toiminut väärin, olen pyytänyt saada korjata asian, Jakobsson kertoi ilmoittaessaan vetäytymisestään ehdokkuudesta.

Puheenjohtaja Åkessonin mukaan oli hyvä, että paljastus tehtiin ennen vaaleja, jotta väärin toimineet henkilöt saavat mahdollisuuden vetää takaisin ehdokkutensa.

Lue myös:

Kyselyt povaavat ruotsidemokraateille jytkyä – Nämä 5 asiaa selittävät puolueen suosion nousua