1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eduskunta

Kansanedustajat selittävät erikoista asumistaan: Vähämäki vierittää vastuuta vuokranantajalle, Hakkarainen luotti Vähämäkeen

Eduskunnan kansliatoimikunta käsittelee perussuomalaisten kansanedustajien Teuvo Hakkaraisen ja Ville Vähämäen asumisjärjestelyjä ja eduskunnan kulukorvaussääntöjä ensi viikolla.

Ville Vähämäki ja Teuvo Hakkarainen . Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Oululainen kansanedustaja Ville Vähämäki kertoo eduskunnan hallinto-osastolle lähettämässään kirjelmässä, että hän ei tiennyt Helsingissä vuokraamiensa kahden asunnon olevan yhtiöjärjestyksen mukaan asumiseen soveltumattomia.

Valhallankadulla sijainneen huoneiston osalta Vähämäki viittaa asunnon varustelutasoon ja toteaa, että ei ole kovinkaan uskottavaa, että vuokranantaja olisi vuokrannut asunnon muuhun kuin asumiskäyttöön.

Lakiasiaintoimisto Kari Uotin laatimassa vastauksessa todetaan, että Vähämäki on vuokrannut huoneiston kakkosasunnokseen ja vuokranantaja on ollut asiasta tietoinen koko vuokrasopimuksen kestoajan.

Myös Lastenlinnantiellä sijaitsevan huoneiston osalta Vähämäki kertoo, että vuokranantaja on ollut tietoinen, että huoneistoa käytetään kakkosasuntona.

Lastenlinnantien huoneistoon eli julkisuudessa saunatilaksi kuvattuun vuokra-asuntoon Vähämäen kumppaniksi majoittunut Teuvo Hakkarainen vastaa luottaneensa Vähämäen antamiin tietoihin asunnon sopivuudesta.

Eduskunta muuttamassa ohjeitaan

Eduskunta päätti elokuussa uudistaa kulukorvausohjettaan Hakkaraisen ja Vähämäen asumisepäselvyyksien takia.

Hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan kulukorvausohjetta ehdotetaan muutettavaksi niin, että jatkossa kansanedustajien täytyy toimittaa eduskunnalle kakkosasuntonsa vuokrasopimuksen ohella myös sen isännöitsijätodistus.

Kansliatoimikunta käsittelee asiaa syksyn ensimmäisessä kokouksessaan 13. syyskuuta.