Kokkola-lehti: Kokkolan ympäristöpäällikköä epäillään törkeästä kavalluksesta

Pohjanmaan poliisista vahvistetaan, että tapauksen esitutkinta on käynnissä.

Kokkola
Kokkolan vaakuna kaupungintalon seinässä
Kalle Niskala / Yle

Kokkolan kaupungin ympäristöpäällikköä epäillään törkeästä kavalluksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä, kertoo Kokkola-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Pohjanmaan poliisin rikoskomisario Henry Rinteelän mukaan esitutkinta on vasta alkutekijöissään.

– Esitutkinta aloitettiin nyt syksyllä. Kahta henkilöä on kuultu asiassa: toinen on itse ympäristöpäällikkö, ja toista emme voi kertoa. Kuulustelut jatkuvat tällä viikolla.

Poliisi ei kommentoi, milloin epäilty virka-aseman väärinkäyttö ja törkeä kavallus ovat tapahtuneet. Myöskään tutkintapyynnön tekijää Rinteelä ei tässä vaiheessa paljasta.

Esitutkinnan tulosten perusteella puntaroidaan, meneekö juttu syyteharkintaan vai ei. Myös rikosnimikkeet voivat vielä muuttua esitutkinnan edetessä.

Rikoskomisarion mukaan virka-aseman väärinkäyttöepäilyjä ei tule tutkittavaksi kovin usein. Kokkolan ympäristöpäällikön rikosepäilyä tutkitaan Pohjanmaan poliisin Vaasan ryhmässä jääviyssyistä.

– Kaupunkia koskevat virkarikossyytteet siirretään lähes aina tutkittavaksi toiselle paikkakunnalle. Se on varotoimenpide, sanoo Rinteelä.

Tutkinnassa olevat summat eivät ole poliisin mukaan kovin suuria, mutta tapauksessa epäillään kuitenkin julkisten varojen väärinkäyttöä, Rinteelä korostaa.

Tapauksen esitutkinta valmistunee aikaisintaan marraskuussa.

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila sanoo, ettei kaupungin johdolla ole tässä vaiheessa edellytyksiä kommentoida asiaa.

Myöskään Ylen keskiviikkona tavoittama ympäristöpäällikkö ei halunnut kommentoida tapausta.