1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Kansanedustaja Vähämäki selvitti asumissoppaa eduskunnan hallinto-osastolle

Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Ville Vähämäki kertoo eduskunnan hallinto-osastolle lähettämässään kirjelmässä, että hän ei tiennyt Helsingissä vuokraamiensa kahden asunnon olevan yhtiöjärjestyksen mukaan asumiseen soveltumattomia.

Eduskunta päätti elokuussa uudistaa kulukorvausohjettaan Hakkaraisen ja Vähämäen asumisepäselvyyksien takia. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Ville Vähämäki on selvittänyt asumiskuvioitaan eduskunnan hallinto-osastolle.

Ville Vähämäki kertoo lähettämässään kirjelmässä, että hän ei tiennyt Helsingissä vuokraamiensa kahden asunnon olevan yhtiöjärjestyksen mukaan asumiseen soveltumattomia.

Vähämäki viittaa vuokraamansa asunnon varustelutasoon ja toteaa, että ei ole kovinkaan uskottavaa, että vuokranantaja olisi vuokrannut asunnon muuhun kuin asumiskäyttöön.

Myös toisen, saunatilaksi kuvatun vuokra-asunnon osalta Vähämäki kertoo, että vuokranantaja on ollut tietoinen, että huoneistoa käytetään kakkosasuntona. Kyseiseen huoneistoon on majoittunut myös kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Hän kertoo luottaneensa Vähämäen antamiin tietoihin asunnon sopivuudesta.

Eduskunnan kansliatoimikunta käsittelee kaksikon asumisjärjestelyjä ja eduskunnan kulukorvaussääntöjä ensi viikolla.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)