Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Hämmästy kyläkaupasta, joka pyörii ilman myyjiä, ja tutustu Suomen arvostetuimpiin ajattelijoihin

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Keskellä ei mitään, soratien päässä seistä nököttää nähtävyydeksi noussut merkillinen kyläpuoti, joka on aina auki - ilman myyjiä ja hintalappuja.

Kuva: Pasi Nivasalo / Metsähallitus

Syysretkestä tai vaelluksesta ei saisi jäädä luontoon mitään jälkiä, joten piirrä puumerkkisi luonnon sijaan autiotuvan vieraskirjaan, kanna pienimmätkin roskasi pois ja tiskaa kaukana rantavedestä.

Tuija Siltamäki Kuva: Matias Väänänen / Yle

Aborttien vastustamisessa ei oikeasti ole kyse elämän vaan uskonnollisten tunteiden suojelemisesta, kirjoittaa Tuija Siltamäki.

Blessing Jokiniemen mielestä poliisilla ei ole syytä epäillä hänen ja Kari Jokiniemen avioliittoa. He asuvat yhdessä ja heillä on Teppo-poika. Kuva: Harri Fagerholm

Blessing Jokiniemi houkuteltiin parikymppisenä Nigeriasta Venäjälle, jossa häntä yritettiin painostaa prostituutioon. Venäjältä Blessing pakeni Suomeen. Täälläkään kaikki ei ole mennyt ongelmitta. Tarinalla saattaa kuitenkin olla onnellinen loppu.

Julie Cieniawski on toiminut yläasteen opettajana vuodesta 1986. Kuva: Caitlin O'Hara

Neljästi vuodessa Julie Cieniawski kyyristelee oppilaidensa kanssa pimeän luokan perällä lukkojen takana. Opettajalle vaaratilanneharjoitus on toistuva muistutus pahimmasta pelosta.

Humanistit jäivät talousviisaiden varjoon, kun A-studio kysyi maan merkittävimpiä ajattelijoita. Pentti Linkolan asema on säilynyt. Myös entisiä presidenttejä arvostetaan ajattelijoina. Ajattelijakyselyyn voi vastata jutun lopussa.