Koulukyytien ongelmat ohi Uudellamaalla

Lyhyet
Koulukyyti-kyltti bussin takana
Pyry Sarkiola / Yle

Koulukyytien myöhästymiset ja tulematta jättämiset on saatu kuriin Uudenmaan kunnissa. Kirkkonummelta, Nurmijärveltä ja Järvenpäästä kerrotaan, että kuljetusten osalta tilanne on alkusyksyn jälkeen tasoittunut normaaliksi.

Esimerkiksi Järvenpäässä sata lasta jäi elokuussa tien poskeen, mutta nyt silloisen kuljetusyrityksen Ramtaxin sopimus on purettu ja tilalla on uusi yritys, Korsisaari. Tämän hetkistä tilaa Järvenpään perusopetusjohtaja Arja Korhonen kuvaa todella hyväksi. Korhonen ei kuitenkaan voi kertoa, mikä oli Ramtaxin selitys aiemmin tapahtuneelle.

Espoossa oli vakavia ongelmia etenkin viime syksynä, ja kaupunki teki jopa poliisille tutkintapyynnön koulukyydeistä vastanneesta yrityksestä. Kajonin virheet olivat tuolloin toistuvia. Esimerkiksi erityislapsi oli jätetty kyydistä, vaikka vastaanottaja ei ollut paikalla.

Espoon koulukyydeistä vastaa nyt kolme eri yritystä, Javatrans, Taxia ja Kajon. Espoon logistiikkajohtaja Kari Sirviö kertoo, että tänä syksynä ongelmia on ollut puolestaan Taxian kanssa. Etenkin myöhästymisiä, eli tapauksia, joissa lapsi on viety kouluun tai kotiin liian myöhään, oli alussa paljon. Kari Sirviön mukaan palvelussa on kuitenkin nyt petrattu.