Jopa 100 matkustajaa sairastui lennolla Dubaista – superjumbo karanteeniin Kennedyn lentokentällä New Yorkissa

Viranomaiset eristivät A380-tyyppisen matkustajakoneen Kennedyn lentokentällä New Yorkissa heti sen laskeuduttua ja tutkivat sadan ihmisen terveydentilan.

JFK:n kansainvälinen lentoasema
Emirates Airlinesin A380-tyyppinen matkustajakone.
Emirates Airlinesin A380-tyyppinen matkustajakone.AOP

Arabiemiraattien lentoyhtiön Emirates Airlinesin matkustajakone joutui karanteeniin John F. Kennedyn lentokentällä keskiviikkoiltapäivänä Suomen aikaa.

Lennon aikana useat matkustajat sairastuivat toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Lentoyhtiön oma tiedottaja sanoo, että sairastuneita olisi vain kymmenen. Yhdysvaltain terveysviranomaiset sanovat kuitenkin, että he tutkivat noin sadan lennolla olleen matkustajan ja miehistön jäsenen oireilua. Oireisiin liittyy kuumeilua ja yskää, mutta viranomaiset eivät ole tarkentaneet tutkimuksiaan muuten.

– Varotoimena paikalliset viranomaiset tarkastavat matkustajien kunnon. Ne, jotka tarvitsevat apua, saavat hoitoa. Muut päässevät lähtemään pian koneesta, lentoyhtiön tiedottaja sanoo uutistoimisto Reutersille.

Lento EK203 laskeutui New Yorkiin kello 16 jälkeen Suomen aikaa. Kaksikerroksisessa A380-tyyppisessä koneessa oli arviolta 520 matkustajaa.

Yhdysvaltalaisten tiedotusvälineiden mukaan paikalla on lentokentän poliisi ja kansallisen terveysviraston henkilöstöä. Sairastumisia ei ole liitetty terrorismiin. New Yorkin poliisin terrorisminvastainen yksikkö arvioi, että kyse on puhtaasti sairaustapauksista.

Artikkelia päivitetty 5.9.2018 kello 19.23: tarkennettu tietoa hoidettavien määrästä tilanteen kehittyessä.

Lähteet: AP, Reuters