1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trumpin hallinnon edustaja: ”Olen osa vastarintaa”

Trumpin hallinnossa moni estää aktiivisesti Trumpia saavuttamasta osaa tavoitteistaan, kirjoittaa hallinnon edustaja New York Times -lehdessä.

Donald Trump
Donald Trump katsoo paperia.
Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltojen nykyhallinnossa korkeassa asemassa työskentelevä henkilö on kirjoittanut The New York Timesiin mielipidekirjoituksen, jossa hän paljastaa monien hallinnon edustajien toimivan presidentti Donald Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään. Lehti tuntee kirjoittajan henkilöllisyyden mutta julkaisi kirjoituksen nimettömänä.

Kirjoittajan mukaan moni hallinnossa yrittää aktiivisesti estää Trumpia saavuttamasta osaa tavoitteistaan, koska katsoo niiden olevan isänmaan edun vastaisia. Hän vakuuttaa hallinnon sisäisen vastarintaliikkeen toivovan Trumpin menestyvän presidenttinä mutta kokevansa velvollisuudekseen torjua hänen haitallisimmat impulssinsa.

Kirjoittajan mukaan perimmäinen ongelma on Trumpin moraalittomuus. Presidentin johtamistyyliä hän kuvailee harkitsemattomaksi, vastakkainasetteluja etsiväksi, pikkusieluiseksi ja tehottomaksi. Hän sanoo hallinnon edustajien jopa harkinneen Trumpin presidenttikauden alussa, pitäisikö tämä todeta kykenemättömäksi hoitaa virkaansa ja siirtää pois tehtävästään. Kriisin välttämiseksi he olivat kuitenkin päättäneet sen sijaan pyrkiä toimimaan vastapainona presidentille siihen saakka, että hänen virkakautensa "tavalla tai toisella" päättyy.

Presidentti syyttää maanpetoksesta

Trumpin mukaan The New York Timesissa julkaistu kirjoitus on “häpeällinen” ja hän vaati lehteä kansallisen turvallisuuden nimissä paljastaan kirjoittajan henkilöllisyyden. Presidentti kommentoi kirjoitusta Twitter-viestillään kysyen olisiko kyseessä maanpetos.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Valkoisen talon tiedottaja peräänkuulutti kyseisen hallinnon edustajan eroa virastaan. Tiedottaja Sarah Huckabee Sandersin mukaan henkilö ”huijaa” presidenttiä pysymällä töissä Valkoisessa talossa.

– Hän ei aseta maataan etusijalle, vaan itsensä ja oman egonsa kansalaisten edelle, totesi Huckabee Sanders. Lisäksi hän vaati New York Timesilta anteeksipyyntöä kirjoituksen julkaisemisesta.

Lähteet: AP,

Lue seuraavaksi