Sitra vahvistaa julkista perusterveydenhuoltoa Kanta-Hämeessä

Hämeenlinnan, Janakkalan ja Riihimäen terveysasemat ovat sote-vetureina hankkeessa Sitran valtakunnallisessa hankkeessa.

sitra
Hämeenlinnan pääterveysaseman sisäänkäynti
YLE / Markku Karvonen

Kanta-Häme on päässyt mukaan Huomisen terveyskeskus-valmennukseen, jossa tavoitteena on vahvistaa julkisten terveyskeskusten kilpailukykyä avoimilla markkinoilla. Kanta-Hämeen lisäksi Sitra tukee samaa huomisen terveyskeskus valmennusta Lapissa.

– On hienoa, että Kanta-Häme valittiin Sitran tukemaan valmennukseen. Tavoitteina ovat entistä asiakaslähtöisemmät terveysasemien palvelut ja toimiminen kilpailuilla markkinoilla, kertoo projektipäällikkö Auli Anttila Oma Hämeestä.

Ykkösvaiheessa Kanta-Hämeen terveyskeskuksista ovat Sitra-valmennuksessa mukana Hämeenlinnan Viipurintien terveysasema, Janakkalan Tervakosken terveysasema ja Riihimäen terveysasema. Vuoden 2020 loppuun mennessä hankkeeseen tulevat mukaan Kanta-Hämeen kaikki terveysasemat.

Kanta-Häme ja Lappi julkisina sote-pilotteina Sitralla

Kanta-Häme haki maakuntana Oma Hämeen ja koko maakunnan terveyskeskusten itsensä kautta Sitran hankkeeseen mukaan. Kanta-Hämeen lisäksi Sitran Huomisen terveyskeskus valmennuksessa on mukana maakuntana Lappi.

Sitra on suuri yhteiskunnallinen ajatushautomo ja uusien ajatusten kehitysdynamo. Se on perustettu 1967 ja oli alkuperäiseltä nimeltään Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, jonka peruspääoma kerättiin kansalaiskeräyksellä.