200-metrinen loistoristeilijä toi mukanaan 800 saksalaisturistia Ouluun

Risteilijä on lähtenyt Saksan Bremerhavenista noin viikko sitten, ja se kiertää eri puolilla Itämerta parisen viikkoa.

Oulu
Saksalaiset saapuivat Ouluun 6.9.2018.
Paulus Markkula / Yle

Kesän ainoa risteilijä on saapunut tänään Ouluun.

M/S Albatros-risteilijä saapui Oritkarin satamaan aamulla kello 8 ja toi mukanaan noin 800 saksalaista turistia. Niin sanottu luksusristeilijä on 205 metriä pitkä ja 27 metriä leveä.

Saksalaiset viettävät Oulun seudulla noin 8 tuntia, ja he kiertävät muun muassa kaupungin nähtävyyksiä, esimerkiksi Oulun tuomikirkko on päivän auki vierailijoille.

– Vieraat eivät halua lähteä kovin kauas risteilijältä, tähän voi vaikuttaa ikäjakauma asiakasryhmässä. Turistit menevät bussilla esimeriksi kaupunkiin, ja siellä käydään parin tunnin kävelykierroksella, Go Arcticin tapahtumatuottaja Sirpa Eskola kertoo.

Eskola kertoo, että tätä risteilyä on valmisteltu noin vuoden verran.

Risteilijä on lähtenyt Saksan Bremerhavenista noin viikko sitten ja se kiertää eri puolella Itämerta (siirryt toiseen palveluun) parisen viikkoa (Seascanner). Oulusta risteilijä suuntaa seuraavaksi Raumalle.

Oulun satamassa on risteilijöitä nähty takavuosina vasta pari kertaa. Ensi kesälle on tulossa kaksi vastaavaa risteilyä Saksasta, ja niiden pohjoisin vierailukohde on Oulu.

– Olemme yhtenä yrityksenä yrittäneet puffata, että Oulu voisi olla yksi risteilijäkaupunki. Voi olla, että työmme alkaa tuottaa tulosta, Eskola kertoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)