Päijänteeltä on noussut hyviä muikkusaaliita

Hellekesä on tuonut omat haasteensa kalojen jäähdytykseen.

Lyhyet
Muikkuja laatikossa verkkojen keskellä.
Petri Vironen / Yle

Päijänteellä kuluvan kesän muikkusaaliit ovat olleet hyviä vaikka kalaparvet ovat lämpimien vesien takia tavallista syvemmillä vesillä.

Hellekesä on tuonut omat haasteensa kalojen jäähdytykseen.

– Kalaa on tullut kaiken kaikkiaan ihan hyvin ja ilon aihe on se, että siellä on varsin vahva tämän kevään muikkupoikaskanta kasvamassa. Se on sitten ensi kesänä pyyntikelpoista. Jäähdytyspuoli on tietysti ollut kovilla, jäähilekoneet, kylmähuoneet hurrannut täysillä ja sitä kautta mutta onneksi kaikki on toiminut ja saatu kalat markkinoille, kertoo kalastaja Ari Sorvari Kuhmoisista.

Kalakaupassa on vuosien saatossa tulut myös muutoksia. Sorvari on huomannut kuluttajien suuren ostokäyttäytymisen muutoksen etenkin pääkaupunkiseudulla.

– Pääkaupunkiseutu ei vedä enää muikkua niin kuin takavuosina pari kolmekymmentä vuotta sitten. Vanhemmat ihmiset ostavat mielellään pyöreää perattua muikkua ja arvostaa sitä, mutta nuorempi väki tykkää ostaa kaiken valmiina. Muikut täytyy olla siististi pakattuna johonkin muoviseen pakkaukseen ja sitten joutuisasti valmistettavissa, puntaroi Ari Sorvari.