Vihreiden Touko Aalto: ”Totta kai, gallup-tulokset harmittavat”

Ylen tänään julkaistun puolueiden kannatusmittauksen mukaan vihreiden kannatus on pudonnut prosenttiyksiköllä.

Touko Aalto
Touko Aalto
Touko AaltoMikko Stig / Lehtikuva

Vihreiden kannatus jatkaa laskuaan, selviää tänään julkaistusta Ylen kannatusmittauksesta. Vihreiden kannatus on tuoreimman mittauksen mukaan 12,6 prosenttia.

Puheenjohtaja Touko Aalto (vihr.) myöntää, ettei tulos miellytä häntä.

– Totta kai, tällaiset gallup-tulokset hieman harmittavat, vaikka tiedostan, että näinä aikoina mittauksissa tapahtuu isoja liikkeitä, Aalto sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Aalto muistuttaa, että vihreät saa mittauksessa historiallisesti korkeat kannatusluvut. Viime eduskuntavaaleissa 2015 puolue sai 8,5 prosentin kannatuksen.

Puoluekannatusmittauksessa vihreiden suunta on ollut mollivoittoinen viimeisen vuoden aikana. Viime vuoden syyskuussa puolueen kannatus kävi 17,8 prosentissa.

Vihreät valitsivat Aallon puheenjohtajaksi viime vuoden kesäkuussa, jolloin hän seurasi tehtävässä Ville Niinistöä. Aalto on ollut otsikoissa muun muassa avioeronsa ja tukholmalaisella klubilla otettujen kuvien takia. Kuvissa Aalto esiintyy paidatta ja läimii toista miestä.

– Politiikan kommentaattoreiden tehtävä on kommentoida tapahtumia ja minun tehtävä on tehdä vihreää politiikkaa, Aalto vastasi kysymykseen vastuustaan puolueen kannatuksen heikkenemiseen.

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa 2019.

Lue lisää:

Ylen kannatusmittaus: Vihreiden syöksykierre jatkuu, kamppailu pääministeripuolueen paikasta tiivistyy

Analyysi: Vihreiden kannatuksen sulaminen jatkuu – kehitys tekee tilaa Aallon haastajille