Inarin koulun uudeksi rehtoriksi on valittu Marja Seilonen

Inarin sivistyslautakunta valitsi keskiviikon kokouksessaan kasvatustieteiden maisteri Marja Seilosen Inarin koulun rehtoriksi.

Lyhyet
Inarin koulun neljällä kielellä
Yle Sápmi

Inarin sivistyslautakunta kokoontui keskiviikkona valitsemaan Inarin kouluun uuden rehtorin. Lautakunta päätti yksimielisesti valita kasvatustieteiden maisteri Marja Seilosen Inarin koulun rehtorin virkaan.

Sivistyslautakunnan valintaperusteena oli Marja Seilosen pitkä kokemus perusopetuksen opettajana. Hän on toiminut aiemmin erityisopettajana ja luokanopettajana muun muassa Oulussa ja Utsjoella, ja Utsjokisuun koulussa hän on toiminut myös koulun apulaisjohtajana. Lisäksi hänellä on matematiikan opettajan koulutus ja pohjoissaamen kielen perustason kielitutkinto.

Sivistyslautakunta haastatteli viime viikolla rehtorin virkaan Samuli Kinnusen, Paula Nilivaaran, Leila Kyngäs-Teeriniemen ja Marja Seilosen. Lautakunnan oli määrä valita rehtori haastattelujen jäkeen, mutta kokous ei ollut enää lainvoimainen.

Keväällä Inarin koulun rehtorin virkaan valittu Elle-Maaret Näkkäläjärvi ilmoitti toukokuun lopussa, ettei ota virkaa vastaan, ja virka laitettiin uudelleen hakuun. Syyskuun loppuun saakka Inarin koulun rehtorin virkaa hoitaa vararehtori Arto Lämsä.