Porin Vähäraumalta lähes 200 oppilasta väistötiloihin Tiilimäelle

Vähärauman viides- ja kuudesluokkalaisia siirretään opiskelemaan syysloman jälkeen Tiilimäelle. Vähärauman koulun vanha koulu asetettiin torstaina käyttökieltoon sisäilmaongelmien takia.

Vähärauma, Pori
Porin Vähärauman koulu 31.8.2018
Valkoinen Vähärauman vanha koulu on menossa käyttökieltoon. Myös uudemmassa, keltaisessa rakennuksessa on ongelmia.Lore Korpelainen / Yle

Sisäilmaongelmista kärsivän Vähärauman koulun väistötilaratkaisu on selvinnyt.

Sivistysalan toimialajohtaja Esa Kohtamäki kertoo, että 186 Vähärauman oppilasta siirtyy syysloman jälkeen Tiilimäelle ammattikorkeakoululta taannoin vapautuneisiin tiloihin. Tiloissa on jo tällä hetkellä Herttuan koulun oppilaita, mutta tilaa riittää myös vähäraumalaisille.

Väistötilaratkaisun jälkeen Vähäraumalla ei tarvitse käyttää vanhan koulun rakennusta, joka asetettiin käyttökieltoon Porin ympäristöterveysjaoston kokouksessa torstaina iltapäivällä.

Bussit kuljettavat päivittäin

Vähärauman koulussa on vakavia sisäilmaongelmia. Vanhan, 1920-luvulla rakennetun koulurakennuksen lisäksi ongelmia on myös uudessa, 1983 valmistuneessa rakennuksessa. Uutta koulua voidaan kuitenkin käyttää, kunhan se remontoidaan.

Vähärauman koulussa on yhteensä yli 500 alaluokkien oppilasta. Henkilökuntaa on noin 30.

Toimialajohtaja Kohtamäki kertoo esittäneensä Vähärauman koululle toiveen, että Tiilimäelle siirretään koulun vanhimpia oppilaita eli viides- ja kuudesluokkalaisia. Heidät kuljetetaan päivittäin Vähäraumalta Tiilimäelle Porin Linjojen busseilla. Matkaa Vähäraumalta Tiilimäelle on useita kilometrejä.

Vähärauman vanhan koulun remontin osalta Kohtamäki sanoi jo aiemmin, että kunnostustyöt on tehtävä huolella ja kiirehtimättä. Näin ollen väistötiloja etsitään koko lukuvuotta varten eli kevään loppuun asti.

15:51 Päivitetty: Ympäristöterveysjaosto päätti vanhan koulun käyttökiellosta torstai-iltapäivällä.