Hyppää sisältöön

Keskustan konkarit Timo Kalli ja Kauko Juhantalo eivät enää pyri eduskuntaan

Pitkäaikaiset kansanedustajat perustelevat ratkaisua pitkällä urallaan.

Timo Kalli ja Kauko Juhantalo Kuva: Jyrki Ojala / Yle

Satakunnan vaalipiirissä tulee jakoon suuri määrä ääniä, sillä seitsemän kautta eduskunnassa istuneet kansanedustajat Timo Kalli ja Kauko Juhantalo eivät enää asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Miehet ovat eduskunnassa ainoat keskustalaiset Satakunnasta.

Kalli ja Juhantalo ilmoittivat päätöksestään yhtä aikaa iltapäivällä eduskunnassa. Ylen haastattelussa miehet sanovat pitkän uran ja korkean iän vaikuttaneen päätöksiinsä.

- Ajatus lopettaa kypsyi tällä vaalikaudella. Jokaisella meillä on yksi elämä. Olen 71-vuotias, ja kun selväpäisenä pystyy tekemään tämän ratkaisun, niin nyt on hyvä lopettaa, sanoo Kalli.

Juhantalo myöntää myös turhautuneensa politiikkaan.

- Olen turhautunut siihen millä tavalla tämä toimii. Olin välillä kahdeksan vuotta pois. Siinä korostuu se, että tyyli on muuttunut, hän pohtii.

Jo aiemmin useat kokeneet kansanedustajat ovat ilmoittaneet, että eivät enää asetu ehdolle kevään vaaleissa. Keskustan kansanedustajista Tapani Tölli, Markku Rossi, Seppo Kääriäinen ja Niilo Keränen ovat kertoneet aiemmin, että jättävät politiikan seuraavissa vaaleissa.

.
.