"En se minä ollut" – Trumpin lähipiiri kiistää kirjoittaneensa kohutekstin

Arvuuttelu New York Timesin nimettömän kohutekstin kirjoittajasta käy kuumana. Trumpin lähimmät kiistävät kilvan osallisuutensa.

Donald Trump
Mike Pompeo, James Mattis, Nikki Haley ja Mike Pence
Mike Pompeo, James Mattis, Nikki Haley ja Mike Pence kiistävät osallisuutensa kohukirjoitukseen.EPA

Presidentti Donald Trumpin lähimmät alaiset ovat kiiruhtaneet kiistämään osallisuutensa kohua herättäneeseen New York Timesin paljastuskirjoitukseen.

"En se minä ollut" -viestin ovat julkisuuteen lähettäneet varapresidentti Mike Pence, puolustusministeri James Mattis, ulkoministeri Mike Pompeo jaoikeusministeri Jeff Sessions.

Myös muun muassa YK-lähettiläs Nikki Haley ja sisäisen turvallisuuden ministeri Kirstjen Nielsen ovat sanoutuneet irti tekstistä.

Mike Pence kertoi tiedottajansa välityksellä, että hän ei ole tekstin takana. Hän sanoo laittavansa oman nimensä kirjoituksiinsa. Pencen mukaan New York Times saa hävetä käytöstään.

– Ei ole minun kirjoitukseni, Mike Pompeo tiivisti viestinsä.

Trump itse on syyttänyt New York Times -lehden haamukirjoittajaa pelkurimaisuudesta. Hän on myös soimaa lehteä asioiden vääristelystä ja vaatii kirjoittajan henkilöllisyyden paljastamista.

Vastarintaliike Yhdysvaltojen suojelemiseksi

Kirjoitusskandaalin ytimessä on New York Times -lehden julkaisema kirjoitus keskiviikkona pääkirjoitussivulla. Siinä Trumpin hallinnon sisällä oleva henkilö kertoo nimettömänä, kuinka Trumpin alaiset koettavat suojella Yhdysvaltoja presidentiltään.

Kirjoitus piirtää kuvan moraalittomasta ja impulsiivisesta presidentistä. Kirjoitus on julkaistu otsikolla "Olen osa vastarintaliikettä Trumpin hallinnon sisällä".

Lehden johto sai kirjoituksen jo viime viikolla, mutta sen julkaisu siirtyi siksi kunnes lehti varmistui kirjoittajan henkilöllisyydestä ja samalla siitä, että hän todella on Trumpin hallinnosta.

Lähteet: Reuters