1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Twitter

Valeuutissivusto Infowarsille ja sen perustajalle porttikielto myös Twitteriin

Facebook ja Youtube sulkivat Infowarsin tilejä jo elokuun alussa.

Twitter
Alex Jones
Alex JonesJim Lo Scalzo / EPA

Verkkopalvelu Twitter on julistanut porttikieltoon valeuutissivusto Infowarsin ja sen perustajan Alex Jonesin. Infowarsin ja Jonesin tilit Twitterissä ja Periscopessa on suljettu pysyvästi.

Jones tunnetaan äärioikeistolaisena salaliittoteoreetikkona. Hän on väittänyt Infowarsin kautta muun muassa syyskuun 11. päivän terrori-iskuja ja Sandy Hookin alakouluammuskeluja huijauksiksi.

Nyt Twitter ilmoitti Jonesin ja Infowarsin julkaisseen tviittejä ja videoita, jotka rikkovat loukkaavan käytöksen kieltoa. Uutistoimisto AP:n mukaan Jones julkaisi keskiviikkona Twitterissä muun muassa videon, jossa hän pilkkasi uutiskanava CNN:n toimittajaa.

Jonesilla oli noin 900 000 Twitter-seuraajaa ja Infowarsilla 430 000.

Muista somejäteistä tuli lähtö jo elokuussa

Muun muassa Facebook ja Youtube sulkivat jo elokuun alussa Jonesin ja Infowarsin tilejä. Tuolloin Twitterin edustaja sanoi, ettei Infowars ollut rikkonut heidän käyttöehtojaan.

Facebook perusteli elokuussa tilien sulkemista vihapuhekiellon rikkomisella, ja Youtube viittasi epämääräisemmin samaan suuntaan. Facebook korosti erikseen, ettei tilien sulkeminen liittynyt niiden kautta levitetyn tiedon todenperäisyyteen.

Presidentti Donald Trump on syyttänyt Twitteriä poliittisesta puolueellisuudesta ja republikaanien vaientamisesta. Oikeusministeriö ilmoitti keskiviikkona aikovansa tutkia, rajoittavatko teknologia-alan yritykset vapaata ajatustenvaihtoa.

Lue lisää:

Facebook ja muut teknologiajätit poistivat amerikkalaisen valeuutissivuston sisältöjä verkosta

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi