Hyppää sisältöön

Klask-pelillä jo maailmanlaajuinen suosio – MM-kisat Helsingissä viikonloppuna

Peli on harrastajan mukaan intensiivinen, fyysinen ja muuttuva.

Klask-pöytäpeli valloittaa maailmalla
Klask-pöytäpeli valloittaa maailmalla

Klask (siirryt toiseen palveluun) on tanskalainen pöytäpeli, jota pelataan yli 25 maassa USA:sta Japaniin. Peliä on myyty maailmanlaajuisesti lähes 400 000 kappaletta.

Suomessa pelin on julkaissut Marektoy. Yhtiön toimitusjohtaja Kristian Ahjopalo kuvaili Ylen aamu-tv:n haastattelussa sääntöjä hyvin yksinkertaisiksi. Pisteen saamiseen on neljä tapaa.

Piste irtoaa esimerkiksi silloin, jos pallon saa ensimmäisenä vastustajan maaliin. Jos taas pelipöydällä olevista magneeteista kaksi tarttuu omaan pelaajaan, se tietää pistettä vastustajalle.

Jyri Rasinmäki on pelannut peliä noin puoli vuotta. Hän aloitti pelin pelaamisen taukopelinä töissä. Pelin intensiivisyys, fyysisyys ja muuttuvuus koukutti Rasinmäen.

– Varsinkin jos tekee ajatustyötä, niin tarttee taukoja välillä siitä ajattelusta. Tämä ikään kuin imaisee sinut mukaan. Siinä se toimii tosi hyvin, toki myös muunkinlaisessa ajanvietossa.

"Suomesta hoituu koko maailma"

Marektoyn toimitusjohtaja Ahjopalo kuvailee pelin menestyksen taustalla olevan juuri pelin koukuttavuus. Lisäksi Klask on helposti lähestyttävä tuote.

– Se on myös hyvin helposti opittava. 30 sekunnissa selittää säännöt.

Ahjopalon mukaan Klaskin pelaajakunta on hyvin laaja mutta suurin kohderyhmä on nuoret aikuiset, monesti juuri tietotyötä tekevät.

– Pelille on löytynyt fanikuntaa ja se on saavuttanut tietynlaisen kulttistatuksen.

Ahjopalo sanoo, että nykyään lautapelejä myydään enemmän kuin koskaan. Marektoyn markkinointi rakentuu hyvin pitkälle sosiaalisen median varaan.

– Me pystytään pienellä tiimillä Suomesta käsin hoitamaan oikeestaan koko maailmaa. Ei muuta kuin merta edemmäs kalaan.

Helsingissä järjestetään huomenna Klaskin MM-kisat, jotka striimataan kansainväliselle yleisölle. Rasinmäki osallistuu kisoihin toisena Suomen edustajana.

Turnaukseen saapuu 16 maailman parasta pelaajaa 12 eri maasta, muun muassa USA:sta, Australiasta ja Kanadasta.

Lue lisää:

.
.