Muusikko selvisi naarmuilla rajusta hirvikolarista – "Hilux-raukka otti sen syliin"

Räppäri Lalli Mustakallion uuden levyn äänitysmatka pysähtyi hirveen myöhään torstaiyönä.

liikenneonnettomuudet
Hirvikolari, Lalli Mustakallion Hilux, Lappi
Tällaista jälkeä syntyy hirvikolarissa. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin tässä kolarissa.Lalli Mustakallio

Lalli Mustakallio, aka räppäri Talonpoika Lalli on huojentunut. Viime yön hirvikolari vei unet ja luultavasti auton lunastuskuntoon, mutta henki ja terveys säilyivät pahan näköisestä kolarista huolimatta.

Uuden levyn äänitysmatka Sevettijärvelle pysähtyi Kaamasen jälkeen.

– Oli huono ajokeli, sumua oli paljon. Sieltä puskista sumun keskeltä juoksi täysikokoinen hirvivaadin tielle ja Hilux-raukka otti sen syliin, Lalli Mustakallion kertoo.

Vauhtia oli jarrutuksesta ja väistöyrityksestä huolimatta sen verran, että monisatakiloinen hirvi lensi noin kymmenen metriä. Kolarin jälkeen ensimmäinen ajatus oli ihmetys, että eikö tässä käynytkään pahemmin.

Hirvi kuoli kolarissa ja luultavasti autokin, jonka korjaus voi tulla liian kalliiksi auton arvoon verrattuna. Tärkein kuitenkin säilyi, Lallin ja vieressä istuneen koiran henki ja terveys.

– Vähän tuli käteen vekkiä, että pääsi veren makuun. Tuo vanha Hilux on tehty raudasta ja on sen verran vankempaa tekoa, että katto tuli vain vähän sisälle koiran puolelta, mutta sekin selvisi säikähdyksellä.

– Se täytyy sanoa, että oli viime yönä enemmän kuin joulu, Mustakallio sanoo.

112-sovellus toi avun paikalle

Mustakallio kiittää puhelimen 112-sovellusta, jossa on paikannus. Tarkan sijainnin selvittäminen viranomaisille olisi voinut olla vaikeaa sankassa sumussa keskellä yötä. Nyt yhteys syntyi ja paikkatieto välittyi samantien.

– Se oli kyllä kätevä. 100 kilometrin päästä Utsjoelta lähti ambulanssi, Ivalosta ja Inarista lähti palokunta. Inarin palokunnan auto oli ensimmäisenä virkavallasta paikalla, alle puolessa tunnissa, Mustakallion kertoo.

– Onneksi siinä oli heti kymmenen minuutin kuluttua paikalla paikallinen, joka jäi odottelemaan siksi aikaa, että palokunta tuli paikalle.

Palomiehet paikkasivat Mustakallion ja lakaisivat tien lasinsiruista puhtaaksi. Ambulanssin saavuttua viimeisenä, kaikki oli jo ohitse.

Hiluxista biisi ja video

Hämmästyttävää oli myös se, että mukana olleet äänityslaitteet ja uusi akustinen kitara säilyivät täysin ehjänä tärskystä.

– Viime yö meni valvoessa. Nyt on säädetty tässä, että miten saadaan auto pois tien laidasta. Veikkaan, että Hiluxista tulee nyt toinenkin biisi tehtyä. Ja katotaan vielä saadaako Hiluxista vielä ajokuntoinen, jos ei saa, niin tehdään siitä video.

Edellisen kerran Hilux kuvattiin Talonpoika Lallin YouTube videolla (siirryt toiseen palveluun): "Anna mie kairaan".

Kuvakaappaus Talonpoika Lallin Anna mie kairaan -videosta
Kuvakaappaus Talonpoika Lallin Anna mie kairaan -videostaMarko Vasara / Taikavasara photography