Hyppää sisältöön

Toisen vahinko on toisen onni: Makuuni ajautui konkurssiin – Filmtown palaa Lahteen

Alhainen taloudellinen riski saa Filmtownin takaisin Lahteen, koska kilpailevaa videovuokraamoa ei ole. Yhtiö hakee nyt jalansijaa isoista kaupungeista.

Kirjoja myynnissä Lahden Filmtownissa vuonna 2014. Nyt firma palaa kaupunkiin, kun Makuuni ajautui konkurssiin. Kuva: Heikki Ahonen / Yle

Videovuokraamo Makuunin konkurssi sai Filmtownin avaamaan uuden vuokraamon Lahteen.

– Meillä on käyttämätön liiketila Vuorikadun ja Rautatienkadun risteyksessä, joten taloudellinen riski on pieni. Jos homma ei toimi, laitamme liikkeen kiinni, pohtii Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen.

Filmtown hakee parhaillaan Lahden liikkeeseen henkilökuntaa. Uusi vuokraamo saataneen toimintaan lokakuussa. Filmtownin paluusta Lahteen ensimmäisenä kertoi Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiö harkitsee uuden vuokraamon avaamista myös ainakin Ouluun.

Suomalaisten suosikit tunnetaan entuudestaan

Filmtown ei ryhdy kokeilemaan uusia toimintatapoja, vaan luottaa tuttuun ja turvalliseen kaavaan. Tero Nurminen on vuosien varrella oppinut sen, mitä elokuvia suomalaiset haluavat vuokrata.

– Ensi-illat ja Disney-klassikot ovat parhaita myyntiartikkeleita.

Uskon vakaasti, että jokaiseen suurempaan kaupunkiin mahtuu yksi elokuvavuokraamo.

Tero Nurminen

Nurminen muistuttaa myös siitä, että videovuokraamon valikoima on huomattavasti laajempi kuin elokuvateatterien tarjonta.

– Meillä tulee ensi-iltaan noin 350 elokuvaa vuodessa eli käytännössä jokainen päivä on ensi-iltapäivä. Se tarkoittaa tietysti sitä, että meiltä löytyy paljon sellaisia elokuvia, joita ei koskaan nähdä teattereissa.

Irtokarkki on elokuvan paras kaveri

Elokuvien lisäksi Lahden myymälään tulee tarjolle irtomakeisia. Kokemus on osoittanut myös sen, että se on vuokraelokuville paras oheistuote.

– Muitakin on kokeiltu, mutta irtomakeiset menevät parhaiten kaupaksi. Monella perheellä viikonloppu alkaa siitä, kun mennään yhdessä vuokraamaan illaksi elokuvia ja ostetaan karkit, tietää Nurminen.

Filmtown palaa omistamiinsa tiloihin Lahden keskustassa. Kuva: Mikko Tuomikoski / Yle

Filmtownin edellinen toimipiste Lahdessa suljettiin pari vuotta sitten. Nurminen pitää uuden pisteen avaamista matalan riskin yrittämisenä nyt, kun samalla paikkakunnalla ei ole kilpailua.

– Uskon vakaasti, että jokaiseen suurempaan kaupunkiin mahtuu yksi elokuvavuokraamo. Meidän ongelmamme on pikemminkin siinä, että kysyntä kasaantuu viikonloppuiltoihin ja muut viikonpäivät tuskailemme suoratoistopalvelun kanssa, pohtii Turunen.

Lue myös:

.
.