Metsähotellit houkuttelevat nukkumaan yön ulkona

Viikonloppuna järjestettävä Nuku yö ulkona -tempaus kiinnostaa yhä useampia suomalaisia.

retkeily
Nuori makaa riippumatossa
Erämessuista tunnettu Riihimäki on yhtenä metsähotellikohteena Nuku yö ulkona -tempauksessa. Yöpymistä on tarjolla riippumattomajoituksessakin.Kati Turtola / Yle

Suomen Ladun Nuku yö ulkona (siirryt toiseen palveluun) -tempaus vetää jälleen väkeä metsähotelleihin. Ulkoilujärjestön jäsenyhdistykset järjestävät lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi kahdeksan metsähotellia ympäri Suomen.

Inkoon Kopparnäsissä pääsee viettämään yön meren rannalla. Ylivieskan Metsähotelli on Törmäjärven rannalla, missä järven ympäri kulkee luontopolku. Kankaanpään Viidentien Metsähotelli on kangasmetsässä viiden tien risteyksessä.

Äetsän Metsähotelli on Kokemäenjoen rannalla. Savonlinnassa Metsähotelli nousee Tervastuvan latumajan ympäristöön. Reisjärven Kuivajärvelle nousee erähenkinen riippumattohotelli. Suomen pohjoisin metsähotelli nousee tänä vuonna Kemiin ja siellä Savotta Vähämaan leirikeskukseen.

Tempauksen tavoitteena on saada suomalaiset nauttimaan luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

Metsähotelleista voi varata majoituspaikan joko riippumatosta, vaellusteltasta tai puolijoukkueteltasta.

Toinen puolijoukkueteltta lisää

Tämän vuoden Nuku yö ulkona -tempauksen kahdeksas Metsähotelli (siirryt toiseen palveluun) on Riihimäellä.

– Riihimäen Metsähotelli rakentuu matkailukeskus Lempivaaran lähimetsään, missä on paikat teltoille sekä riippumatoille, kertoo Riihiladun Tero Nuora.

Tero Nuoran mukaan yöpyjiä on tulossa niin paljon, että yksi puolijoukkueteltta ei enää riittänyt vaan piti lainata toinenkin. Yöpyjiä on yhteensä 150 ja tapahtuma on loppuunmyyty. Yöpyjiä on kymmenissä riippumatoissa ja teltoissa, kahden puolijoukkueteltan lisäksi.

Väkeä Riihimäen Metsähotelliin on tulossa Hämeestä, mutta valtaosa on Uudeltamaalta ja pääkaupunkiseudulta.

– Lempivaarahan on pääkaupunkiseudulta nopeimman kulkuyhteyden päässä. Täällä pystyy helposti testaamaan omaa telttailu- ja luonnossaliikkumiskynnystäään.

Nuoran mukaan Lempivaaran asuntovaunualue on saatu pysäköintialueeksi.

– Siitä on kävellen noin kolmensadan metrin matka metsähotellin vastaanottoon, joista ihmiset opastetaan omille yöpymispaikoilleen.

Yöpyminen metsähotelleissa on maksutonta. Nuku yö ulkona -tempaus järjestetään jo kolmannen kerran 8.-9. syyskuuta.