EM-mitalisti Mimosa Jallow vierastaa somejulkisuutta: "Ei ole mun heiniä"

Uinnin EM-kisojen ainoan mitalin napannut Mimosa Jallow on mielellään uinnin lähettiläs ja esikuva, mutta itsensä esiin tuominen sosiaalisen median kautta ei häntä kiinnosta.

uinti
Uimari Mimosa Jallow
Uimari Mimosa Jallowin pitkän tähtäimen tavoite on Tokion kesäolympialaisissa.Yle/ Minna Perovuo

Uimari Mimosa Jallow, 24, otti elokuussa pitkän radan EM-kilpailuista pronssia 50 metrin selkäuinnissa ja mitalin myötä hän on tullut tunnetuksi niin kotikaupungissaan Jyväskylässä kuin muuallakin.

Esikuvana ja lajin puolestapuhujana oleminen sopii Jallowille hyvin, sillä hän pitää uutta rooliaan uinnin lähettiläänä hyvin tärkeänä.

– On hienoa, että saan olla kertomassa uinnista ja tuomassa lajia ihmisten tietoisuuteen. Uinti ei ole niin seurattu laji kuin moni muu, mutta Suomessa tehdään paljon töitä uinnin tulevaisuuden eteen. Uinti on kansainvälisesti hyvin kilpailtu laji, jossa vain harvat pystyvät pärjäämään.

Some -julkisuus ei kiinnosta

Puoli seitsemän (siirryt toiseen palveluun) -ohjelmassa vieraillut Jallow kertoi pitävänsä esiintymisestä ja esillä olosta uinnin kautta, mutta sosiaalisen median kautta saatava näkyvyys ei häntä kiinnosta.

– Pakko sanoa, että some ei ole mun heiniä. Ystävät muistuttavat uimaleireillä, että pitää ottaa sponsorikuvia, jotta saadaan yhteistyökumppaneita esille. Minä en itse ole koko ajan ottamassa kameralla kuvia. En halua laittaa someen kuvia vain näkyvyyden takia, vaan tuoda mahdollisuuksien mukaan esille oman näköisiä kuvia.

Vedessä on oma maailmansa

EM-kisojen jälkeen Jallow on pitänyt kuukauden verran treenitaukoa, ja se on tehnyt tehtävänsä. Maanantaina Jyväskylässä uima-altaaseen hyppää hyvin levännyt ja äärimmäisen motivoitunut urheilija.

– Uinnissa kilpailu kansainvälisessä tasolla on todella kovaa. Mitali on aina pienestä kiinni. Monella on siihen mahdollisuus mutta ei osu kohdilleen. Tätä mitalia varten tehtiin paljon töitä ja kun se tuli, niin se nosti omaa harjoittelumotivaatiota entisestään. Minulla on vielä paljon annettavaa ja tavoitteita riittää.

Jallow odottaa jo innolla veteen pääsyä. Harjoituskaudella treenikertoja tulee viikossa kymmenen, jonka lisäksi on vielä kaksi tai kolme kuntosaliharjoitusta. Altaalla tapahtuviin treeneihin kuuluu uinnin lisäksi paljon tasapainoharjoituksia, mm. isojen jumppapallojen kanssa.

– Uinnissa tarvitaan todella paljon tasapainoa, vaikka se ei siltä näytäkään. Kehonhallintaa treenataan mm. istumalla pallon päällä ja samalla pompotellaan käsillä lentopalloa. Hyviä harjoituksia on myös pallon päällä kontillaan tasapainoilu.

Uinnissa tarvitaan todella paljon tasapainoa, vaikka se ei siltä näytä.

Mimosa Jallowin kilpailukausi alkaa lokakuussa Jyväskylän GP-kisoissa. Syksyllä on luvassa myös SM-kisat ja kauden päätavoite on lyhyen radan MM-kisoissa joulukuussa.

– Vesi on ollut elementtini pienestä asti. Olen aina tykännyt olla veden alla, jossa on aivan oma maailmansa. Siellä on rauhallista ja pystyy keskustelemaan veden kanssa. Tunnen kuinka vesi on yhtä minun kanssani.

Katso Mimosa Jallowin vierailu Puoli seitsemän -ohjelmassa Yle Areenasta.